HEERHUGOWAARD - De Foresters O11 is de winnaar van het 8th Reiger Boys International Youth Tournament (U11). In het sterke deelnemersveld van 40 ploegen bleek de ploeg uit Heiloo in de finale veel te sterk voor de gastheer Reiger Boys (5-0). De twee regionale amateurverenigingen waren hiermee de baas over een groot aantal BVO's uit binnen en buitenland. Met namen als Tottenham Hotspur, Celtic, PSV, FC Utrecht, KV Mechelen, KV Oostende, PEC Zwolle en vele anderen had de organisatie namelijk voor een uitstekend deelnemersveld gezorgd.

De line-up van 40 teams had nog mooier kunnen zijn ware het niet dat Feyenoord ruim een week voor het toernooi moest afzeggen vanwege de KNVB-bekerfinale die zij moesten spelen. De Rotterdammers werden vervangen door PSV dat dus met twee teams naar Heerhugowaard kwam. Op de toernooidag zelf bleek ook Fortuna Sittard niet van de partij maar gelukkig had de organisatie voor een back-up gezorgd door het tweede O11-team van Reiger Boys stand-by te houden. Onder werkelijk stralende omstandigheden bleek Reiger Boys JO11-1 echter de verrassing van de dag. In 2015 zorgde de thuisploeg al eens voor een stunt door met een sterke lichting op een knappe vijfde plaats te eindigen. Deze prestatie werd tijdens deze editie echter overtroffen door het team van trainer/coach Tom Boukes die helaas door ziekte afwezig was. De honneurs werden waargenomen door Dirk Jan van Barneveld en Alex Verkooijen die hun team tot op het bot wisten te motiveren.

De geel-zwarten wisten tijdens de poulewedstrijden liefst vier keer te winnen en drie keer gelijk te spelen en dat bleek genoeg om voor o.a. Tottenham Hotspur en De Graafschap als 1e in de poule te eindigen en zo de kwartfinale te bereiken. Dat De Foresters uit Heiloo ook zo ver kwam was iets minder verrassend. De ploeg van trainer/coach Dico Blei had reeds een goed seizoen achter de rug en wist een maand geleden nog het sterke U11 Top Tournament van FC Castricum te winnen door AFC'34 in de finale te verslaan. Beide teams bleken ook nu aan elkaar gewaagd in de poulefase maar opnieuw was de winst voor De Foresters (1-0). Op doelsaldo werd het team dan ook eerste en ging men net als AFC '34 de kwartfinale in.

Doordat Reiger Boys in de kwartfinale knap gelijk speelde tegen Sparta Rotterdam moesten strafschoppen de beslissing brengen. Hierin bleek de thuisploeg te sterk en zo was men in ieder geval verzekerd van de beste prestatie ooit op het eigen toernooi. De Foresters plaatsten zich voor de halve finales door AVV Zeeburgia te verslaan (1-1). Op het kunstgrasveld waar de temperatuur inmiddels behoorlijk was opgelopen richting de 30 graden werden in de namiddag de halve finales afgewerkt. Reiger Boys zorgde opnieuw voor een enorme stunt door ondanks een vroege achterstand Celtic op 1-1 te houden. De Schotten, al sinds jaar en dag deelnemers aan het toernooi, hadden opnieuw een sterke lichting gestuurd die in de kwartfinale te sterk waren voor AFC' 34. Tegen de Heerhugowaarders moesten strafschoppen dus de beslissing brengen en net als in de kwartfinale bleek de thuisploeg hierin het vaardigst en was de finale een feit. Ondertussen bereikten De Foresters de finale door met 1-0 te winnen van het Belgische Beerschot.

Het eindstuk van een geweldige dag waarin maar liefst 225 wedstrijden werden gespeeld door 40 teams, bleek jammer genoeg geen echte wedstrijd te worden. Bij Reiger Boys was de pijp leeg na 9 zware wedstrijden en daarbij waren De Foresters simpelweg te sterk en een meer dan verdiende winnaar van het 8th Reiger Boys International Youth Tournament.

EINDSTAND

 1. De Foresters​
 2. Reiger Boys​ 1
 3. FCO Beerschot (Bel)
 4. Celtic FC​ (Sch)
 5. Sparta Rotterdam​
 6. AVV Zeeburgia
 7. AFC '34
 8. BFC Bussum​
 9. De Graafschap
 10. KV Mechelen (Bel)
 11. TotaalVoetbal​
 12. DVC Buiksloot
 13. Tottenham Hotspur FC (Eng)
 14. PEC Zwolle 1
 15. PSV 2
 16. PSV 1
 17. KV Oostende (Bel)
 18. SVW '27
 19. SV Koedijk
 20. Csv Jong Holland​
 21. PEC Zwolle 2
 22. HVV Hollandia
 23. DSCA
 24. Oranje Voetbalschool
 25. VV SMC
 26. Westlandia
 27. FC Emmen
 28. AVV Swift
 29. SV Hoofddorp
 30. RKC/FC Den Bosch
 31. V.V. De Wherevogels​
 32. Legmeervogels
 33. KFC
 34. SV RKDES
 35. FC Utrecht
 36. NEC
 37. RKVV DEM
 38. Roda '46
 39. HSV ODIN '59
 40. Reiger Boys 2