CASTRICUM - Vanaf zaterdag 5 september 2020 tot begin januari 2021 organiseert de Atletiekvereniging Castricum voor recreatieve lopers hardlooptrainingen. Deze trainingen, bekend als de AVC-Egmondstage, zijn bedoeld om op 10 januari 2021 bij de Halve Marathon van Egmond goed voorbereid aan de start te staan.

Trainer Ari Smit wil graag hardlopers goed begeleiden. Zijn trainingsgroep bestaat uit atleten die zich samen voorbereiden, dat stimuleert en biedt een hoop gezelligheid. Zo vieren ze de dag na de Halve en Kwart marathon met een gezellig etentje in het clubhuis dat ze deze zware wedstrijd volbracht hebben.

De Castricumse atletiekvereniging heeft een speciale “trainingsstage” voor lopers die zich specifiek op die 21 of 10 kilometer willen voorbereiden. Uitgangspunt is dat de lopers drie trainingen in de week gaan doen: Op maandagavond staat altijd een lange duurloop met tempovariaties op het programma. Op woensdagavond wordt vooral getraind via korte intervallen, terwijl op zaterdag wordt getraind via een combinatie van intervallen en tempoduurlopen. In een aantal gevallen wordt daarbij ook getraind op de duinen en op het strand, zodat de deelnemers het Egmond gevoel alvast ervaren.

Deskundige begeleiding
Trainer Ari Smit: “We trainen als groep samen. Wanneer nodig delen we de groep op in kleinere groepjes, waarbij de snelheid en het parcours worden aangepast. Het groepsgevoel blijft behouden. Lopers ervaren dit als zeer prettig. Als aanvangsniveau gaan we er vanuit dat de deelnemers in ongeveer 1 uur zo’n 10 kilometer kunnen lopen. In ruim 4 maanden wordt dit uitgebreid zodat je begin januari in staat bent om de halve marathon te volbrengen. Door de goede voorbereiding en geleidelijke opbouw qua trainingskilometers voorkom je blessures. De groep bestaat uit enthousiaste hardlopers die bijna allemaal meedoen aan de Egmond Halve Marathon. Je loopt met andere lopers die ook jouw tempo lopen. Tijdens de stage krijg je advies over voeding en kleding, leer je veel over looptechniek en krijg je vele looptips zodat je wedstrijden van 10 tot ruim 21 kilometer goed en ontspannen kunt lopen¨.

Tijdstip trainingen
De trainingen vinden plaats op:
- maandag van 19.30 tot 20.45 uur (training op atletiekbaan of op de weg)
- woensdag van 19:30 tot 20.45 uur (training op atletiekbaan)
- zaterdag van 9.15 tot 10.45 uur (training in duinen/strand, vertrek vanaf atletiekbaan)

Kosten
Naast de trainingen krijgen de deelnemers aan deze ‘Egmond stage’ bovendien een gratis startbewijs voor een van de AVC Duin- & Strandlopen. De totale kosten voor de stage bedragen € 80,-

Start met de eerste training voor de Egmond stage
Lopers zijn op zaterdag 5 september of maandagavond 7 september van harte welkom om vrijblijvend mee te trainen. Ze kunnen (na online aanmelding) starten vanaf het clubhuis van AV Castricum. Na afloop van deze training (die gegeven wordt door trainer Ari Smit) beslissen of ze gaan deelnemen aan de Egmond loopstage.

Aanmelden
Vooraf aanmelden is gewenst, dat kan via het formulier op https://www.avcastricum.nl/egmondstage. Dit is bedoeld zodat de trainer weet hoeveel lopers er komen meedoen aan de eerste training, je kunt daarna beslissen of je deelneemt aan de Egmond stage!