CASTRICUM - Met een bus vertrokken de voetbalteams van kindcentrum Helmgras en kindcentrum Paulusburcht naar Den Helder voor de KNVB Regiofinale van het schoolvoetbaltoernooi op 18 mei 2022. Bijgestaan door enthousiaste supporters gingen beide teams de strijd aan voor een plaats in de districtsfinale in Uithoorn op 1 juni.

De kampioenen van het Castricumse schoolvoetbaltoernooi hebben op 12 mei de lokale finale gespeeld tegen twee scholen uit Heemskerk. Het meisjesteam van kindcentrum Helmgras won van de Zevenhoeven uit Heemskerk. De jongens van kindcentrum Paulusburcht versloegen in een spannende wedstrijd het team van De Bareel uit Heemskerk. Alle teams waren aan elkaar gewaagd, waardoor er een spannende penaltyserie nodig was voor de beslissing.

Op woensdag 18 mei vertrokken de beide Castricumse kampioenen samen met een bus naar de Regiofinale bij FC Den Helder. Het vervoer was verzorgd door de beide ouderverenigingen van de kindcentra Helmgras en Paulusburcht. Gefocust en gespannen vertrokken de teams en hun supporters naar Den Helder om het op te nemen tegen schoolvoetbalkampioenen uit de KNVB regio west.

In twee spannende toernooien vochten de voetballers zich een weg door de drie poulewedstrijden en speelden vervolgens in de kruisfinales. Ontzettend goed en sportief gespeeld. Helaas was het niet voldoende voor het ticket naar de districtsfinale. Wel een geweldige ervaring voor de voetballers, hun klasgenoten én de supporters!