CASTRICUM - Het eerste speelweekend van 2018 heeft voor de Castricumse Rugby Club goed uitgepakt. Dit weekend wisten zowel de heren (zaterdag) alsmede de vrouwen op zondag de volle winst te behalen.

De heren van Cas RC komen in de tweede seizoenshelft uit in de zogenaamde "Plate Poule". Door dat de Castricummers zich in de eerste seizoenshelft met een zevende plaats net niet wisten te plaatsen voor de kampioenspoule van de Ereklasse is de uitdaging er nog steeds voor de ploeg die een moeizaam seizoen kent. De achtvoudig landskampioen (voor het laatst in 2007) kreeg dit seizoen te maken met wisselingen in zowel de selectie als trainersstaf. Afgelopen week werd bekend dat de training en coaching de rest van het seizoen onder leiding staat van Lister Kite en Gary Jeffries. Iets waar aanvoerder Joost Kramer blij mee is liet hij vooraf weten: ,,Als groep hebben wij er alle vertrouwen in dat deze twee ervaren mannen ons verder gaan helpen. Het is dit seizoen anders gelopen dan we vooraf hadden gehoopt, maar wij gaan er alles aan doen om het seizoen goed af te sluiten en ons volgend seizoen weer te richten op een top zes notering.

In de thuiswedstrijd tegen The Hookers uit Hoek van Holland werd er weliswaar moeizaam begonnen, maar kwam er uiteindelijk toch een verdiende zege op het scorebord. Hoewel de gasten al binnen twintig minuten een 5-14 voorsprong namen knokte de thuisploeg zich terug in de match met een 17-17 ruststand tot gevolg. In de tweede helft nam The Hookers een hernieuwde voorsprong via een benutte penalty, maar in de slotfase was het Cas RC die de wedstrijd naar zijn hand zette middels tries van Tony Hoogeboom en Tom Hiddleston en was de overwinning een feit (35-20).

Cas Ladies
Het eerste damesteam van de Castricumse Rugby Club, ook wel de "Cas RC Ladies" genoemd, speelden zondag hun vierde wedstrijd in de kampioenspoule van de 1e klasse. De dames begonnen met twee overwinningen en een nipte nederlaag tegen het Utrechtse RUS, maar zijn nog volop in de race voor promotie naar de Ereklasse. Zondag bleek dat tegenstander DIOK uit Leiden de Castricumse dames geen strobreed in de weg konden leggen en de thuisploeg behaalde dan ook een absolute monsterscore. Na een 48-0 ruststand ging men in de tweede helft vrolijk verder. Het moet gezegd worden dat tegenstander DIOK geen moment opgaf en het feit dat ze vlak voor tijd toch nog een try scoorden werd dan ook met luid gejuich begroet. Aan de ruime zege van de Castricummers deed het echter niets af: 98-5.