CASTRICUM - Op zondag 18 maart 2018 organiseert AV Castricum samen met Parnassia Groep voor de tweede keer een hardloopcross. Dit sportieve hardloopevenement was een langgekoesterde wens van ggz-instelling Dijk en Duin, onderdeel van Parnassia Groep, die onder andere voortkomt uit de running therapie voor patiënten van Dijk en Duin. De eerste editie van 2017 was zo’n succes, dat een tweede editie niet kon uitblijven.

De pupillen van AV Castricum Sepp en Jalou zijn zo enthousiast over de Parnassia Groep Cross, dat ze zaterdag na de atletiektraining samen huis-aan-huis zijn geweest bij de buren van AV Castricum: de bewoners van Nieuw Koningsduin om hen persoonlijk uit te nodigen voor de Parnassia Groep Cross van zondag 18 maart. Jalou woont zelf in deze wijk, dus ze roept alle buurvrouwen, buurmannen en buurkinderen op om mee te doen! Ook alle andere inwoners van Castricum en omstreken zijn van harte welkom om mee te lopen!

Parnassia Groep cross

Er is voor iedereen wel een afstand, of je nu getraind bent of niet: 2,5 km / 4 km of 10 km. Er is een heel leuk parcours uitgezet. Een sportieve prestatie kan namelijk iedereen een geweldige gevoel geven. Het parcours van deze nieuwe cross loopt over het landgoed Duin en Bosch, de deelnemers lopen een prachtige en afwisselende route door de natuur. Start en finish zijn op de atletiekbaan aan de Zeeweg 4 in Castricum. De afstanden die de deelnemers kunnen lopen zijn 2,5 km, 4,1 km en 10 km. Deelnemers aan de 2,5 en 4 km starten om 10.15 uur en de lopers voor de 10 km starten om 10.45 uur.

Jeugd
Kinderen van 5 tot circa 12 jaar kunnen meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,5 km, zij lopen een leuk parcours met spannende bospaadjes. Ouders kunnen met hun kinderen meelopen. Jeugd vanaf 12 jaar kan kiezen tussen de 4 km of de 8 km.

Tijdstip:

  • lopers voor de 2,5 en 4,1 km starten om 10.15 uur.
  • lopers voor de 10 km starten om 10.45 uur.

Parcours:
Op www.avcastricum.nl/parnassia-groep-cross zijn de te lopen routes te bekijken.

Inschrijven:
Inschrijven kan via www.inschrijven.nl

Kosten voor deelname:

  • 2,5 km en 4,1 km: € 3,- bij voorinschrijving en € 4,- bij na-inschrijving op de dag zelf.
  • 10 km: € 4,- bij voorinschrijving en € 5,- bij na-inschrijving op de dag zelf.