KOSICE - AZ is met een driepunter begonnen aan de groepsfase van de Conference League. De Alkmaarders, die vorig seizoen tot de achtste finales reikten, rekenden in Slowakije in een moeizaam duel af met SK Dnipro-1 uit Oekraïne: 0-1.

Beide teams noteerden voor de pauze geen enkel schot op doel. Dnipro,dat zaterdag de tweede wedstrijd in de net weer opgestarte Oekraïnse competitie speelde, was wel dicht bij een treffer toen Beukema een voorzet op zijn eigen paal gleed.

AZ, dat in de eerste helft vooral de nul leek te willen houden, koos na rust steeds iets meer de aanval. In een goede fase raakte Odgaard eerst de lat, waarna Dani de Wit scoorde op aangeven van invaller Sugawara. Dnipro kon daarna geen vuist meer maken om AZ te verontrusten.

De Alkmaarders treffen volgende week in eigen huis FC Vaduz dat vanavond met 0-0 gelijk speelde tegen Apollon Limassol.