ALKMAAR - AZ heeft vrijdagavond een makkelijke overwinning behaald op hekkensluiter RKC. De ploeg van trainer Arne Slot wist met 4-0 te zegevieren.

In de eerste 25 minuten werd er niet gescoord al waren de mogelijkheden daar zeker. Idrissi mikte net naast en Wijndal stuitte op keeper Vaessen. De grootste kans was echter voor RKC-er Van der Venne die oog in oog met Bizot naast schoot. Nadat Idrissi op karakteristieke wijze, vanaf links naar binnen en uithalen met rechts, de score had geopend kwamen de Alkmaarders echter nooit meer in de problemen. Op aangeven van Svensson liet Boadu even later de 2-0 aantekenen, tevens de ruststand.

Kort na de rust was de mooiste treffer van de avond wederom van Idrissi wiens bal in de bovenhoek zeilde. De eindstand werd uiteindelijk bepaald door een van richting veranderd schot van Stengs waardoor AZ in ieder geval tot en met zondagavond in punten gelijk komt met koploper Ajax.

AZ - RKC Waalwijk 4-0 (2-0)
29. Idrissi 1-0