ALKMAAR - AZ heeft in de strijd om de bovenste plaatsen opnieuw averij opgelopen. Ondanks een veldoverwicht werden er in eigen huis huis punten gemorst tegen SC Heerenveen: 1-1.

Van Hooijdonk zette de Friezen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De spits kroop na een voorzet van Sahraoui goed voor Beukema. AZ zette onmiddellijk de achtervolging in en was via Pavlidis, Sugawara, Odgaard, Hatzidiakos en Beukema (paal) dicht bij de gelijk. Tussendoor werd het duel nog even onderbroken aangezien er vanuit het uitvak vuurwerk op het veld werd gegooid.

Heerenveen-doelman Mous, in de eerste helft goed op dreef, veroorzaakte na rust knullig een strafschop, maar keerde vervolgens knap de inzet van Karlsson. AZ bleef druk uitoefenen en na een inzet van invaller Meerdink ging de bal via Mous in eigen doel. De druk van AZ hield daarna aan, maar de winnende treffer bleef uit.