CASTRICUM - Maar liefst 21 AVC pupillen hebben tijdens de competitiefinale op zaterdag 14 september in Heerhugowaard prima prestaties laten zien. De vereniging kwam thuis met een beker, twee medailles en een clubrecord. Aan deze finale deden de beste pupillen uit heel Noord-Holland mee.

De dag begon met een heus openingsdefilé. Ruim 400 atleetjes presenteerden zich onder luid applaus aan het publiek. Vervolgens kon gestart worden met de estafettes en de driekamp, bestaande uit sprint, verspringen en een werpen (balwerpen of kogelstoten).

De meisjes-mini hadden zich als ploeg geplaatst voor deze finale, dankzij hun goede prestaties in de drie voorronden. Fae Tuijn, Fay Bergfeld, Roos Bekker, Julie Popot en Nienke Engel stegen boven zichzelf uit; na de drie voorrondes waren zij geplaatst als 6e ploeg, maar ze eindigden zaterdag knap als 4e ploeg van Noord-Holland. Voor de 7-jarige Fae Tuijn was er bovendien een fraaie medaille voor haar 5e plaats in het individuele klassement.

Ook de jongens mini pupillen stonden met een complete ploeg aan de start. Tim Glorie, Gabe de Groot, Skip Bangma, Joris le Mair en Daan den Harder waren na prachtige atletiekdag zeer tevreden met een 7e plaats in het ploegenklassement.

De ploeg meisjes pupillen C – met Jalou Leek, Charlotte de Vrij, Yfke Hoffschult, Marlin Kaandorp en Roos Geerlings – eindigden eveneens op een 7e plaats in het ploegenklassement in zonnig Heerhugowaard.

Driemaal feest was het bij de meisjes pupillen B; de dag begon met een uitstekend gelopen 4x40 meter estafette, waarbij Noa Popot, Sara de Waard, Elin Bernhard en Robyn Besselink hun eigen clubrecord voor de 4e keer (!) dit seizoen met 0.17 seconden wisten te verbeteren. Aan het eind van de dag mochten de vier meiden en ploeggenote Jasmijn Kloek op het podium komen om een beker in ontvangst te nemen voor een fantastische 2e plaats in het ploegenklassement. De 9-jarige talentvolle Noa begon de dag in de wetenschap dat een podiumplaats binnen handbereik was, maar ze moest het wel waarmaken onder wedstrijdspanning. Met tweede plaatsen op zowel verspringen (3,77 meter) en 40 meter sprint (6.73 seconden) en goede worp met kogelstoten was haar zilveren medaille veilig gesteld.

De 9-jarige Liam Verduin (jongens B pupil) had zich individueel geplaatst voor deze finale, en sloot zijn wedstrijdseizoen af met een prima 12e plaats in deze Noord-Hollandse finale. Met zijn 6.81 seconden op de 40 meter sprint mag hij zich tot de top-5 sprinters van Noord-Holland rekenen in zijn leeftijdscategorie.