CASTRICUM - Een vijftien-tal AVC pupillen hebben tijdens de competitiefinale op zaterdag 15 september in Haarlem prima prestaties laten zien. De vereniging kwam thuis met een beker, twee medailles en een clubrecord. Aan deze finale deden de beste pupillen uit heel Noord-Holland mee.


De dag begon met een heus openingsdefilé. Maar liefst 400 atleetjes presenteerden zich onder luid applaus aan het publiek. Vervolgens kon gestart worden met de estafettes en de driekamp, bestaande uit sprint, springen (verspringen of hoogspringen) en een werpen (balwerpen of kogelstoten).

De meisjes-mini hadden zich als ploeg geplaatst voor deze finale, dankzij hun goede prestaties in de drie voorronden. Jalou Leek, Samantha Slooves, Charlotte de Vrij, Roos Geerlings en Fay Tuijn eindigden knap als 5e ploeg van Noord-Holland.

Ook de jongens pupillen B stonden met een complete ploeg aan de start. Sam Glorie, Mats Venselaar, Samuel Möhlmann, Ravi Tuijn en Wout Wieringa stegen boven zichzelf uit; na de drie voorrondes waren zij geplaatst als 7e ploeg, maar ze eindigden zaterdag knap als 4e.

Driemaal feest was het bij de meisjes pupillen C; de dag begon met een uitstekend gelopen 4x40 meter estafette, waarbij Noa Popot, Sara de Waard, Elin Bernhard en Robyn Besselink hun eigen clubrecord met 0.3 seconden wisten te verbeteren. Aan het eind van de dag mochten de vier meiden op het podium komen om een beker in ontvangst te nemen voor een fantastische 3e plaats in het ploegenklassement. De 8-jarige talentvolle Noa begon de dag in de wetenschap dat een podiumplaats binnen handbereik was, maar ze moest het wel waarmaken onder wedstrijdspanning. Met tweede plaatsen op zowel verspringen (3,63 meter) en balwerpen (22,22 meter) en een snelle 40 meter sprint was haar zilveren medaille veilig gesteld.

De 11-jarige Sepp Schulte had zich individueel geplaatst voor deze finale, en sloot zijn pupillentijd af met een mooie 3e plaats in deze Noord-Hollandse finale. Bij hoogspringen kwam Sepp tot 1,40 meter (gedeeld 1e plaats) en hij stootte de 2 kg kogel tot 9,04 meter. Hij behaalde maar liefst 1745 punten, slechts vier punten verschil met de nummer twee. Vanaf komend winterseizoen zal Sepp uitkomen bij de junioren.