CASTRICUM - De Kennemer Duincamping Bakkum is zaterdag 7 maart een belangrijk middelpunt van de Nederlandse jeugdatletiek. Op uitnodiging van de Atletiekunie organiseert AV Castricum op het terrein van de camping aan de Zeeweg namelijk de finale voor Noordwest Nederland van de jeugdcrosscompetitie 2019-2020. Bij deze wedstrijd staan maar liefst 1.200 jeugdatleten in de leeftijd van 6 tot en met 19 jaar aan de start. De deelnemers vertegenwoordigen 55 atletiekverenigingen, van Den Helder tot Veenendaal en van Woerden tot Lelystad. Ook AV Castricum zal met een flinke afvaardiging aan de start verschijnen, waaronder de talenten van TDR Jeugd.

Speciaal voor jeugdatleten wordt elke winter een crosscompetitie georganiseerd. Crosslopen zijn lopen over onverharde wegen. Met zijn glooiende terreinen en soms pittige klimmetjes leent Camping Bakkum zich bij uitstek voor een mooie crosswedstrijd. De beste atleten van de drie voorronden in de afgelopen maanden mogen op 7 maart de eindstrijd aangaan. Welke individuele atleten en welke verenigingsteams mogen zich crosskampioen van het district Noord-Holland, Utrecht en Flevoland gaan noemen?

Verschillende afstanden
De krachten van de verschillende leeftijdsgroepen lopen sterk uiteen. Om de atleten allemaal een zo gelijk mogelijke kans te geven, worden er in de jeugdatletiek heel wat categorieën onderscheiden. Dit betekent dat er maar liefst 18 keer een startschot zal klinken. AV Castricum heeft op het fraaie campingterrein een aantal uitdagende en gevarieerde parcoursen uitgezet. De af te leggen afstanden variëren in lengte van 750 meter voor de allerjongste pupillen tot 5.000 meter voor de oudste junioren. Het volledige programma en tijdschema vind je op de website van AV Castricum (www.avcastricum.nl).

Start om 11.30 uur
Het programma op 7 maart gaat om 11.30 uur van start met de wedstrijd voor de jongens junioren A en B, de 16 tot en met 19-jarigen. Om 15.35 uur zal de wedstrijd met een loop over 1.500 meter voor de meisjes pupillen A2 worden afgesloten. Supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom om deze finale bij te wonen. De toegang is gratis. Op Camping Bakkum is parkeergelegenheid, sanitair en catering aanwezig.