BAKKUM - Al een paar dagen missen de verzorgers van de kinderboerderij op Camping Bakkum een bijzondere witte pauw. Het dier ging zaterdag aan de wandel richting het duingebied en is nog niet teruggekeerd. Verzorger Dries maakt zich grote zorgen om het mannetje.

De vrijwilliger heeft zeker anderhalf jaar gezocht naar zo'n witte pauw en vorig jaar kon hij er eindelijk eentje kopen. "Ik ben er supertrots op. Hij is spierwit en dat zie je niet zo vaak. De pauw is echt een bezienswaardigheid op camping Bakkum."

Kleintje van half jaar oud
Vermoedelijk is Dries niet de enige die de pauw erg mist. Het mannetje heeft op de kinderboerderij ook nog een kleintje van een half jaar oud zitten en een vrouwtje. "En die zit alweer op eieren", zegt Dries.

De witte pauw liep eerder niet zo ver weg en daarom maakt Dries zich zorgen. "Hij bleef aldoor op de camping om te paraderen en er werden veel foto's van hem gemaakt." Waarom hij er nu wel vandoor ging, weet Dries niet. Vermoedelijk loopt de pauw nog ergens door de duinen. Gisteren is hij door een paar mensen gezien en die hebben een GPS-locatie doorgestuurd.

Schapen en alpaca's
Vandaag gaat Dries weer naar het dier op zoek: "Maar ik moet nu eerst de andere dieren verzorgen. Ik heb ook een geit en schapen en alpaca's en duiven en kippen."

Wie de pauw ziet, kan hem alleen lokken met bijvoorbeeld een stukje brood. Hij luistert niet naar een naam, want die heeft hij niet. Als lokken lukt, mag je hem oppakken. "Het is belangrijk dat je hem met je rechterhand bij de borst oppakt en met je linkerhand pak je de bovenkant van zijn poten. Niet de onderkant, want hij heeft scherpe nagels", adviseert Dries.

Degene die de pauw vangt, wordt verzocht contact op te nemen met Dries via 0683209096.