CASTRICUM - Door de maatregelen rondom het coronavirus is de zonnepanelenactie in de gemeente Castricum verlengd tot en met 31 mei. Met de zonnepanelenactie is een collectieve inkoop van zonnepanelen mogelijk. De huisbezoeken van de actie worden door de installateurs uitgevoerd volgens de richtlijnen van de RIVM.

U kunt zich voor de actie aanmelden tot en met 31 mei. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.calorieenergie.nl/actie. Er zijn op dit moment al ruim 450 aanmeldingen. Onder normale omstandigheden wordt uw aanmelding direct opgevolgd met een huisbezoek om een aanbod op maat te maken.

Huisbezoeken
Momenteel worden huisbezoeken na 28 april ingepland. Huisbezoeken die al gepland waren, worden door de adviseur zelfstandig uitgevoerd volgens de richtlijnen van de RIVM en het overleg met de bewoner vindt telefonisch plaats. Wilt u uw huisbezoek uitstellen? Dan kunt u een nieuwe afspraak op een later tijdstip maken. U krijgt wel alvast een indicatieve offerte op basis van een luchtfoto.

Vragen?
Heeft u vragen over deze inkoopactie, zonne-energie of andere duurzame maatregelen? Neem dan contact op met Duurzaam Bouwloket, via info@duurzaambouwloket.nl of 072 743 39 56.

Rendement
Een collectief van vakkundige regionale installateurs biedt huiseigenaren de mogelijkheid om zonnepanelen te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs. Daarnaast is een goed rendement op zonnepanelen gegarandeerd tot en met 2031. De rijksoverheid heeft onlangs de verrekening van zonnestroom op uw energierekening, de opvolger van salderingsregeling, vastgelegd tot en met 2031. Gemeente Castricum ondersteunt deze actie in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en energiecoöperatie CALorie Energie.