CASTRICUM - De komende weken starten er weer verschillende creatieve cursussen bij Toonbeeld Geesterhage. Korte cursussen van vier of vijf lessen en wat langere cursussen.

Zo start er op maandagavond 7 maart een nieuwe cursus “Kijken is een Kunst!”. Onder leiding van docente Fennanda Eleveld leert u in vijf lessen het begin van de kunst van het kijken. Wat is er te zien, hoe kunnen we dat ontdekken? "Langer kijken, leuke vragen, mooie en diverse kunstwerken .. de manier waarop Fennanda het begeleidt zorgt voor een grote toegevoegde waarde.” aldus een van de cursisten.

Staal, Grafiek en Keramiek

Op 11 maart start er een cursus “Staalwerkplaats” . Hier neemt docent Serge van Empelen u mee in de beeldhouwwereld van staal. “Op 14 vrijdagochtenden gaan we aan de gang met het leren bewerken van staal. Naast de praktische informatie over het lassen van staal, werken met een haakse slijper en het gebruiken van bijvoorbeeld een aambeeld gaan we met allerlei soorten staal uiteindelijk een beeld maken. Een ieder is vrij om een beeld in zijn vorm of wens te maken.” Deze cursus organiseert Toonbeeld Geesterhage i.s.m. schildervereniging Perspectief.Serge van Empelen geeft ook de cursus “Grafiek” welke op 10 maart gaat starten. “Ik heb een enorme passie voor een vers gedrukte ets op het dikke handgeschepte papier. De prachtige fijne lijntjes die getekend zijn met droge naald of via een aquatint, de verschillende grijswaarden die je in een aquatint kan creeëren. De afdruk van een uitgesneden lino, de uitstraling en het eigen karakter van deze technieken is niet te evenaren met welke andere techniek dan ook.” Ook u kunt dit gaan beleven in 8 lessen op donderdagavond.

Tot slot is er nog een keramiekcursus van 10 lessen op de dinsdagavond gestart op 8 februari waar nog enkele plaatsen zijn om in te stappen. Een cursus is voor iedereen die de vele mogelijkheden van het werken met klei wil ontdekken. Je leert hoe je op verschillende manieren objecten kunt opbouwen en hoe je je ideeën kunt visualiseren. We gaan werken met platen, opbouwen in ringen en massief werken, biscuit stoken en kleuren. Diverse technieken zoals engobes, majolica en het inwrijven met oxides worden uitgeprobeerd en je leert zelf een simpel basisglazuur te maken. Naast de gegeven opdrachten maak je vrij werk en je wordt individueel begeleid bij het realiseren hiervan.

Alle informatie over deze en andere cursussen is te vinden op www.toonbeeld.tv