CASTRICUM - Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig want het kost minder tijd en moeite én je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens of van diegene waarvoor je zorgt. Maar wat als je hier vragen over hebt of je graag wilt weten hoe dit werkt? Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen met de dokter, inloggen in een patiëntenportaal of het zoeken naar betrouwbare informatie op internet. De bibliotheek kan je hierbij helpen.

Gedurende zes bijeenkomsten op donderdagochtend geven we uitleg over een bepaalde vorm van digitale zorg en oefenen we hiermee. We gebruiken het lesprogramma DigiVitaler. De start is op 28 oktober om 09.30 uur. Je gaat oefenen met bijvoorbeeld: hoe je informatie over gezondheid vindt op internet; hoe je online een vraag kunt stellen aan de dokter; hoe je inlogt in het patientenportaal van de huisarts of ziekenhuis; hoe je kunt videobellen met de dokter; wat de beste apps zijn voor jouw gezondheid en nog veel meer.

Wanneer en waar?

De cursus is voor echte beginners, en bestaat uit 6 bijeenkomsten op de data: 28 oktober, 4, 11, 18 en 25 november en 2 december. De bijeenkomsten zijn van 09.30 tot 10.30 uur. De lessen zijn gratis, je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. Het is handig als je al een beetje ervaring hebt met de smartphone, computer of tablet. Heb je dat nog niet? Ook dat kun je leren bij de bibliotheek! De cursus wordt gegeven in Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Castricum, Geesterduinweg 1, 1902 CB Castricum.

Aanmelden
Geïnteresseerd en wil je zeker zijn van een plek? Dan graag aanmelden, dat kan bij de klantenservice in de bibliotheek, op telefoonnummer 072 – 515 66 44 (algemeen nummer klantenservice) of via de website op www.bknw.nl/agenda. Er kunnen maximaal 6 mensen meedoen, daarom is vooraf aanmelden noodzakelijk.