CASTRICUM - Twee maal per maand worden er op zaterdag van 10.00 tot 12.00, in het gebouw van stichting Welzijn Castricum, Dorpsstraat 30, creatieve activiteiten aangeboden in het Crea Café. Het Crea Café is een samenwerking tussen stichting Welzijn en de Evangeliegemeente Castricum.


Zaterdagagochtend, 3 februari, zal er een kennismaking workshop tekenen met houtskool worden gegeven. Tijdens de workshop kunnen de deelnemers, na een korte introductie en instructie, zelf een tekening gaan maken.

Houtskool kennen we allemaal wel van de barbecue. Je krijgt er zwarte vingers van, en dat is nu juist zo mooi! Dáárom is het zo’n geweldig oermateriaal voor tekenen. Het laat, ook al met lichte druk, sporen na van grijs tot diep zwart Het nodigt de tekenaar uit om te spelen met lijnen en toonvlakken. Eigenlijk is het tekenen en schilderen tegelijk!

Het Crea Café is een plek waar iedereen welkom is, die het leuk vindt om onder het genot van een kopje koffie of thee creatief bezig te zijn. Ook als je (nog) niet creatief bent, maar je vindt het gewoon gezellig om langs te komen voor een kopje koffie of thee, dan ben je wekom.

Op de website www.egcastricum.nl kun je lezen op welke zaterdagen het CreaCafé is geopend en welke workshops wanneer worden gegeven.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze workshop, alleen wordt er 1 Euro per geschonken kopje koffie of thee aan de deelnemers gevraagd.

Mocht je vragen hebben over deze workshop, of meer willen weten over het Crea Café, stuur dan een E-mail naar CreaCafe1901@gmail.com.