CASTRICUM - Op woensdag 20 januari heeft Ron de Haan, wethouder in Castricum, online voorgelezen uit het prentenboek ‘Coco kan het’ van Loes Riphagen. Het was de aftrap van de Nationale Voorleesdagen. Ron de Haan las getooid met snavel en vogeloogjes voor en ging uitgebreid in op de afbeeldingen in het boek. Na afloop van het voorlezen dansten de kinderen online mee op een liedje over Coco. Daarna vulde de wethouder een Nationale Voorleestas voor een jonge lener.

Nationale Voorleestas

Voorlezen is niet alleen leuk maar ook belangrijk voor de taalontwikkeling! We vinden het erg jammer dat je nu zelf geen prentenboeken kunt uitzoeken in de bieb. Daarom doen wij dat voor je. Vul het contactformulier in op de website en wij zorgen dat er een Nationale Voorleestas met prentenboeken voor je klaarstaat in jouw bieb. Natuurlijk kun je ook telefonisch een tas aanvragen op telefoonnummer 072 – 515 66 44. De tas haal je af op de eerstvolgende openingsdag.

Online Voorlezen
Deze feestelijke dagen wordt er (bijna) elke dag online gelezen uit het prentenboek van het jaar Coco kan het! van Loes Riphagen. Kom je samen met je kind luisteren en vliegen met Coco? Deze online voorleessessies zijn gratis en vooral erg leuk voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Je kunt eenvoudig meekijken via een link op onze website. Voor een compleet overzicht van alle voorleesmomenten kun je het beste kijken op www.bknw.nl/agenda.

Nog geen lid?
Tijdens de Nationale Voorleesdagen en de hele maand februari kunnen kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud gratis lid worden van Bibliotheek Kennemerwaard. Je betaalt geen inschrijfkosten. Ook krijgt je kind het vingerpoppetje Coco (zolang de voorraad strekt). Ben je zelf nog geen lid en wil je zo nu en dan ook eens een leuk of juist leerzaam boek meenemen? Ons goedkoopste abonnement kost maar € 10,- per jaar! Sluit je gelijk automatische incasso af? Dan vervallen de inschrijfkosten t.w.v. € 5,-.