LIMMEN/AKERSLOOT - Een bezoek aan dit botanische paradijsje langs de A9, tussen Limmen en Akersloot, is alleen mogelijk tijdens een excursie en is voor natuurliefhebbers een groot feest!

Zondag 26 mei staat de boswachter van Landschap Noord-Holland voor je klaar om alles over het gebied te vertellen.

Oernatuur langs de snelweg

Vanuit de auto valt de kleurenrijkdom van dit landje meteen op. De gele vlekken van de dotter en de ratelaar en de roze velden van de echte koekoeksbloem. En later ook het wit van het zeldzame veenpluis.

Dit laatste stukje oernatuur, pal naast de A9, is een strook oude veengrond, met nog een snuifje ziltigheid van het enigszins brakke Diewater. Hier groeit van alles wat in de rest van de provincie zeldzaam is geworden.

Het Limmerdie is als broedgebied van weidevogels van groot belang. Het is nu een prachtig moment om er een kijkje te nemen. Bijzonder is dat hier ook veel orchideeën groeien.

Je gaat op zoek naar bevertjesgras, een heel fotogeniek plantje. Deze plantenrijkdom trekt weer veel vlinders en insecten. Kortom, een uitbundig voorjaarsfeest voor natuurliefhebbers!

Het is verstandig om laarzen of stevige schoenen aan te trekken.

Wanneer: zondag 26 mei 2024 van 10:00 tot 12:00 uur

Vertrekpunt: Neem vanaf de Kennemerstraatweg tussen Heiloo en Limmen de afslag Lagelaan richting A9.

Over het viaduct van de A9 met de bocht naar rechts en beneden bij de parallelweg linksaf. Aan het einde van de weg parkeren.

Zin om mee te gaan? Nadere informatie en reserveren op www.gaatumee.nl