CASTRICUM - Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) brengt vrijwilligers en organisaties met elkaar in contact. Wil je weten wat er bij je past, kom dan gerust eens langs voor een oriënterend gesprek. Dit kan tijdens het open inloopspreekuur in het gebouw De Landbouw, Dorpsstraat 30, van 11.00 uur tot 13.00 uur of op donderdag in de Bibliotheek van Castricum, van 13.30 – 15.30 uur. Buiten deze tijden kan er ook altijd een afspraak gemaakt worden.

Op dit moment worden de volgende vacatures onder de aandacht gebracht:

Alzheimer Trefpunten in Castricum is op zoek naar gespreksleiders. Het Alzheimer Trefpunt is een plek waar mensen met dementie en hun naasten elkaar kunnen ontmoeten. De bijeenkomsten bieden naast informatie over leven met dementie ook gezelligheid en sociaal contact. De gespreksleider is hét gezicht van het Alzheimer Trefpunt. Samen met een team van andere vrijwilligers zorgt de gespreksleider voor een veilige en prettige sfeer waarin alle bezoekers zich op hun gemak voelen. De gespreksleider hoeft geen deskundige te zijn op het gebied van dementie, maar enige kennis van het ziektebeeld en de gevolgen ervan is wel aanbevolen.

Daarnaast is er ook nog behoefte aan een voorzitter van Alzheimer NL, afd. Midden Kennemerland, een bestuurslid PR en Communicatie en een bestuurslid Alzheimer Trefpunten.

Wie interesse heeft in een van deze vacatures, of liever ander vrijwilligerswerk wil doen, kan contact opnemen met het Vrijwilligers Informatie Punt Castricum. Het telefoonnummer is 0251-65 65 62. De vacatures zijn ook te vinden op www.vrijwilligerswerkcastricum.nl