CASTRICUM - Op maandag 13, woensdag 15 en maandag 20 februari hebben de buurtsportcoaches van Team Sportservice Kennemerland fitheidstesten afgenomen bij 63 seniore inwoners uit Castricum, Akersloot en Limmen.


De inwoners kregen inzicht in hun bloeddruk, gewicht, vetpercentage, lengte, conditie, lenigheid, kracht en evenwicht. Na de test kregen zij een persoonlijk gesprek met de buurtsportcoach over de test en de beweegmogelijkheden in de gemeente. Tijdens de testdag van 15 februari op het Gemeentehuis van Castricum kwam wethouder Roel Beems langs. ‘Goed om zoveel seniore inwoners te zien tijdens deze test, wij vinden fitte senioren belangrijk. Zeker met het oog op de toenemende vergrijzing. Beweging voor senioren zal deel uit maken van de Sport- & Bewegingsnota, die dit jaar door de gemeente wordt opgesteld. Het college verwacht de nota dit najaar aan de raad te kunnen presenteren‘ aldus de wethouder.

In week 10 start het 4 weken durende beweegprogramma in Castricum, Akersloot en Limmen, waarbij de deelnemers 2 keer per week langs verschillende lokale sport- en beweegaanbieders gaan. Een goede manier voor inwoners om kennis te maken met het veelzijdige beweegaanbod voor senioren. Voor de sportaanbieders is dit een mooi gericht promotiemoment voor hun aanbod. De buurtsportcoaches zijn hard bezig met het vaststellen van de drie programma’s. Het belooft een gevarieerd programma te worden. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau. Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor alle drie de beweegprogramma’s. Lijkt het u leuk om deel te nemen? Neem dan contact op met Winnie Assendelft via wassendelft@teamsportservice.nl of 088-2037340.