CASTRICUM - Leerlingen van het Bonhoeffercollege kunnen vanaf deze week dé officiële Bonhoeffer trui bestellen. Omdat op de school de ramen veelvuldig open staan voor maximale ventilatie is de temperatuur in de klaslokalen laag. Een groepje leerlingen heeft het initiatief genomen tot het ontwerpen van de speciale Bonhoeffer trui. Deze trui is online te bestellen via bonhoeffer.nl. Dit project is een initiatief van vier leerlingen uit 6 Vwo.

De hoodie is ontworpen door leerling Nella van Leeuwen. Op de trui een illustratie gemaakt door veelvuldig prijswinnend ontwerpster Anne Cappendijk, ook leerling van Vwo 6. De kleurrijke illustratie is speciaal voor deze gelegenheid door Anne gemaakt. Centraal in het ontwerp staat het portret van de naamgever Dietrich Bonhoeffer.

Samen warm de winter door


Niet alleen leerlingen maar ook leraren, ouders en oud leerlingen kunnen de hoodie bestellen. De productie van de hoodie is mede mogelijk gemaakt door een lokaal Castricums bedrijf, SoBAD van Tim en Linsey Kapr. De trui is verkrijgbaar voor € 19,50, dit is voor deze hoogwaardige hoodie een hele scherpe prijs.
In deze crisis staat de slogan “wees loyaal, koop lokaal” centraal. Daarom hebben de initiatiefnemers van dit project voor dit Castricumse bedrijf gekozen.

Op het moment dat deze leerlingen het project pitchte bij de schoolleiding werd het zeer enthousiast ontvangen door rector Marga Nievelstein en Gerda Gons. In de hal van het Bonhoeffercollege komen pasmodellen te hangen zodat kopers de juiste maat kunnen uitkiezen.

De Bonhoeffer trui is vanaf nu te bestellen. Vanaf medio november worden de eerste truien uitgeleverd vanaf dan komt er een wekelijks aflevermoment op de school. Kopers kunnen de trui ook thuisbezorgd krijgen, tegen verzendkosten.