CASTRICUM - Dinsdag 1 december vond de tweede van drie muziekworkshops plaats bij de buitenschoolse opvang van kindcentrum Helmgras. In samenwerking met Toonbeeld verzorgde muziekdocent Herman Jager workshops waarbij de kinderen ook buiten schooltijd hun muzikale talenten kunnen ontwikkelen.


Tijdens de introductie leerden de kinderen het verschil tussen een Spaanse gitaar en een ukelele, die afkomstig is van Hawaii. Nadat alle verschillen waren benoemd leerden de kinderen hoe ze het instrument vasthouden en hoe je door op de snaren te knijpen verschillende tonen kunt laten horen.

Op kindcentrum Helmgras staat talentontwikkeling centraal. Op verschillende manieren maken kinderen kennis met diverse talentgebieden. Daarin neemt muziek een belangrijke plaats in. Leerlingen kunnen meespelen in de Helmgrasband of zingen in het Helmgraskoor. Elk jaar rond de feestdagen laten de leerlingen hun muzikale talenten horen aan ouders tijdens de kerstmusical in de Pancratius kerk. En speciaal voor ouderen treden de kinderen jaarlijks op tijdens het kerstconcert in De Santmark. Door COVID 19 kunnen deze optredens dit jaar helaas niet doorgaan. Dat betekent dat de kerstmusical en het kerstconcert gewoon op school worden uitgevoerd, voor en door de leerlingen.