CASTRICUM - Tijdens de Week van de Ontmoeting in oktober jl. is er een project gestart genaamd ToonKunst. Een samenwerking tussen Toonbeeld Geesterhage, Welzijn Castricum, Bibliotheek Kennemerwaard en Stg. Nieuw Geesterhage om mensen met interesse voor kunst met elkaar in contact te brengen. Kunst als een vorm van verbinding om eenzaamheid te voorkomen.


Onder leiding van docente Afke Spaargaren is de groep begonnen aan een, voor de meeste van hen, nieuwe uitdaging, het gebruik van Neocolor II krijt, dat in water oplosbaar is. Er werd gekeken naar compositie met motiefzoeker, vorm, tussenvorm, kleur en de mogelijkheden van het werken met het krijt, zoals glazeren. Door de Corona-maatregelen kon de groep niet echt fysiek bij elkaar komen, maar door middel van een groepsapp was er toch regelmatig contact en konden de kunstwerken gedeeld worden. Naarmate de weken vorderden werd men steeds enthousiaster en werden de prachtigste aquarellen/tekeningen gemaakt.

Rode draad was het namaken van een schilderij van Ambrosius Bosschaert de Oude uit 1621. Ieder maakte een paar bloemen en per twee is er gewerkt aan de achtergrond. Ook werd er een aantal zaterdagen door twee deelneemsters samen gewerkt aan de achtergrond van het gemeenschappelijke schilderij van 0,75 x 1.15m. De bloemen werden als collage aan het schilderij toegevoegd.

Op woensdag 16 december zal de tentoonstelling, met als hoogtepunt het bloemenkunstwerk, worden geopend door burgemeester Toon Mans. Vanaf 14.00 uur tot maart 2021 is er gelegenheid een kijkje te komen nemen in Geesterhage, Geesterduinweg 3 in Castricum.