CASTRICUM - Op zondag 18 december spelen Ruben Plazier (pianist) en Karen Su (violist) in Theater Koningsduyn hun concert Experience Klassiek. Het concert bestaat uit verschillende sonates voor piano en viool van componisten Schumann, Poulenc en Beethoven.

Ruben Plazier, de initiatiefnemer van de concertserie, studeerde piano aan het Conservatorium Alfred Cortot in Parijs. Daar behaalde hij zijn ‘diplome superieur déxecution’ met unanimiteiten en zijn ‘diplome superieur concertiste’. Hij won (internationale) prijzen en trad op in vele grote concertzalen. Met Experience Klassiek neemt hij zijn internationale vrienden die hij tijdens concertreizen heeft leren kennen mee het podium op.

Voorafgaand aan het concert geeft Plazier een masterclass aan een talentvolle leerling van Toonbeeld Geesterhage, Centrum voor de Kunsten. Martin Hvarkov, 17 jaar en nu al een zeer gepassioneerde pianist, grijpt deze kans met beide handen aan! Martin: “Pianospelen is een uitweg naar complete stilte in mijn hoofd. Het is alleen de muziek, niks anders. Het is onbeschrijfelijk wat ik voel tijdens het spelen.” Over de masterclass zegt hij: “Ik vind het ontzettend leuk en ik voel mij vereerd. Maar daarnaast is het natuurlijk ook erg spannend om voor zo’n goede en bekende pianist te spelen.” Voor de masterclass heeft hij het stuk ‘Prelude in C# Op.3 No.2’ van Rachmaninoff gekozen: het allereerste stuk dat hij van Rachmaninoff hoorde. Docent Titia Mijnen over Martin: “Wanneer je hem hoort spelen ervaar je een mooie toon, goede timing en expressie en een eigenheid van interpretatie welke menig oor streelt.” Het belooft een bijzondere masterclass te worden. Niet alleen voor Martin, maar ook voor zijn docente en het aanwezige publiek. Martin zal daarnaast aan het begin van het concert nog een kort optreden geven.

De masterclass van Ruben Plazier, op zondag 18 december om 13.45u, is vrij toegankelijk voor publiek. Kaarten voor het aansluitende concert om 14.30u, zijn voor €19,50 te koop via de website van Theater Koningsduyn www.geesterhage.nl/theater-koningsduyn