CASTRICUM - Vanaf deze week is Toonbeeld Geesterhage weer volop in bedrijf. Naast alle traditionele cursussen en lessen zijn er natuurlijk ook veel nieuwe activiteiten. Dit jaar met het accent op jonge kinderen.

Zo starten er drie verschillende kindercursussen voor kinderen van 1 tot 6 jaar. ‘Rollende Dreumesen’, ‘Swingende Peuters’ en ‘Stuiterende Kleuters’ zijn speciaal voor deze leeftijden ontwikkelde cursussen waarbij Fleur van Uhm uw (klein-)kinderen meeneemt in de wereld van bewegen, theater en muziek. “Tijdens de workshops werken we aan creatieve uitdagingen, motorische ontwikkeling, cognitieve en sociale vaardigheden en dat alles in de belevingswereld van een kind. Ook spelenderwijs plezier beleven aan muziek mag natuurlijk niet ontbreken. Een onvergetelijke ervaring voor ouder en kind, laat je verbazen wat de dreumesen en peuters allemaal al kunnen”.

Voor de jonge Picasso’s zijn er leuke teken- en schildercursussen. Twee cursussen op de vrijdag o.l.v. Annette Jonker. Voor de allerjongsten (4 t/m 5 jaar) is er de cursus ‘Kleuters, Krijten en Kwaste” en “Kinderkunst”. “In deze cursus die eigenlijk meer een vrije werkplaats is, staat onbevangenheid en expressie voorop. De creativiteit die van nature in kinderen zit, wordt door de docent gestimuleerd door veel materialen aan te bieden en de kinderen er vrij mee te laten werken. Af en toe kan er een speelse opdracht tussen zitten. De aangeboden materialen zijn vooral teken – en schildermaterialen, klei en natuurlijke materialen ( kastanjes, schelpen ,bladeren enz…) gebruikte materialen ( lege verpakkingen , doppen enz)”. Voor de leeftijd 6 t/m 8 jaar is er ‘KinderKunst’.Voor de oudste groep (9 t/m 12 jaar) is er op dinsdag en woensdag nog het KinderKunstLab. “

Bij KunstLAB mag je experimenteren met allerlei verschillende materialen, zoals inkt, acryl, klei en stoffen. We werken met grafische technieken en schildertechnieken en maken op verschillende manieren 3D objecten. Docent bij deze cursussen is Hannah Looye.

Voor informatie over deze en andere cursussen of aanmelden kunt u terecht bij www.toonbeeld.tv