CASTRICUM - Voor iedereen, jong & oud, die graag een instrument wil (leren) spelen, of een langgekoesterde wens heeft om te gaan schilderen of zangles wil nemen, organiseert Toonbeeld Geesterhage op zaterdag 18 september een Open Dag.
Iedereen bij Toonbeeld staat deze dag voor u klaar om u of uw kind te laten zien wat er allemaal mogelijk is en uiteraard ook om zelf al eens te proberen om bijvoorbeeld gitaar te spelen, te drummen, te beeldhouwen, of striptekenen te leren. Kom kijken wat Toonbeeld allemaal te bieden heeft op het gebied van muziek-, theater-, musical-, en beeldende kunst- cursussen, groepslessen en workshops.

Met in achtneming van de dan nog geldende corona-maatregelen hebben we toch een leuk en gevarieerd programma weten samen te stellen waardoor iedereen zoveel mogelijk kennis kan maken met de activiteiten en instrumenten.

Theater- en muziekshowcase

Om 11.00 uur wordt er gestart met een instrumentenshowcase in de theaterzaal van Geesterhage. Een flitsende demonstratie van alle muziekinstrumenten waarop bij Toonbeeld Geesterhage les kan worden gevolgd. Aansluitend kan iedereen drie instrumenten kiezen waarvoor hij/zij deze middag een proefles krijgt. Dit gebeurt in groepjes twee (waarbij iedereen maximaal één begeleider mee naar binnen mag/kan nemen). Elke proefles duurt 15 minuten en tussendoor en in de pauzes wordt in de theaterzaal Koningsduyn een workshop “Kids Voice” en een musical workshop gegeven. De eerste workshop is van het jeugdkoor van Toonbeeld waarbij deze middag iedereen kan aansluiten. Nederlands- en Engelstalige nummers worden door deze groep gezongen van bijv. Miss Montreal, Adèle en Sheeran. Bovendien leer je hier basiszangtechniek, presentatie en solo- en meerstemmig zingen. Tijdens de workshop Musical gaan we aan de slag met De Leeuwenkoning. Je gaat zingen, dansen en acteren op de echte toneelvloer van het theater!

Emergo
De hele middag is muziekvereniging Emergo in Theater Koningsduyn aanwezig om de vele mogelijkheden van muzieklessen en hun orkesten aan te prijzen. Toonbeeld organiseert in samenwerking met Emergo blazersklassen, slagwerkklassen en de cursus “Notenkrakers”. Kinderen vanaf 7 jaar gaan in de blazers- en slagwerkklassen van start met het begin van muzieknoten lezen, tellen, en samen spelen. Bij de blazers met behulp van de blokfluit en bij de slagwerkklas met het drumstel en pauken, maar ook met melodische slagwerkinstrumenten zoals de marimba en xylofoon.
Kinderen vanaf groep 2 (5-6 jarigen) kunnen zich aanmelden voor de Notenkrakers. In 15 lessen maak je op woensdagmiddag op een speelse manier kennis met muziek, ritmes en samen spelen.

Beeldende cursussen
Om 15.30 uur bent u welkom bij de Beeldende Ateliers van Toonbeeld Geesterhage. Hier ligt het accent op de volwassen cursist. Voor u is een programma samengesteld waarbij u in blokjes van 20 minuten kennis gaat maken met het gehele aanbod van deze afdeling. Met telkens keuze uit twee disciplines komt u in aanraking met tekenen en schilderen, edelsmeden, beeldhouwen, striptekenen, workshop staalwerkplaats, grafiek, keramiek (zowel handvormen als pottenbakken, vilten. Ook is er informatie over verschillende korte workshops zoals “Kijken is een kunst!”, Het goud van Gustav Klimt en Het stilleven van Giorgio Morandi.

Laat weten dat je komt

Tussen de proeflessen door kan er in het CultuurCafé, en bij mooi weer in de binnentuin geluisterd worden naar optredens van leerlingen die al wat jaren les hebben. Een leuke manier om te zien en te horen wat er kan worden bereikt. En dit alles onder het genot van een lekkere consumptie, want iedere deelnemer krijgt een consumptiebon voor zichzelf en voor zijn/haar begeleider. Om aan alle regels te kunnen voldoen en om uw en onze gezondheid niet op het spel te zetten, vragen wij u om van te voren aan te geven of en met hoeveel personen u langskomt. U kunt dit doen door een mail te sturen naar info@toonbeeld.tv
Tijdens de Open Dag zijn bij het Muziekgedeelte (11.00 uur) de hoofdingang en de ingang achter de Apotheek in gebruik. De bezoekers van het Beeldende gedeelte (15.30 uur) worden verzocht de ingangen van de ateliers (Nelson Mandelahof) te gebruiken. In het gebouw is duidelijke bewegwijzering aanwezig. Om de bezoekersstromen te kunnen regelen is er een parcours voor u bedacht. Aan het eind van beide programma-delen Muziek en Beeldend is er gelegenheid om in te schrijven of om afspraken voor (nog) een proefles te maken of om aanvullende informatie te krijgen.

Voor meer informatie: www.toonbeeld.nl
Locatie: Toonbeeld Geesterhage, Geesterduinweg 7, Castricum