CASTRICUM - Voor velen zal The Passion bekend zijn van de uitzending op tv, waar BN-ers de muzikale paasvertelling over het lijden en sterven van Jezus Christus vertolken. Maar weet je al dat The Passion ook in Castricum en Beverwijk wordt opgevoerd? Dirigente Marieke Zondervan brengt met haar projectkoor de eigentijdse muzikale vertolking dichtbij huis. Met verrassende popnummers en gospel songs wordt het verhaal over het lijden en sterven van Jezus door verteller Maarten Mantel op zondag 2 april in de Pancratiuskerk in Castricum gebracht. Het is geen verhaal in de verleden tijd. Het is een verhaal van alle tijden. Het is een verhaal van nu, voor ons.

Verrassend

Er is veel bijzonders aan deze The Passion; van de gekozen muziek tot de originele manier van vertellen en bovenal: de toegang is gratis. Kom dus vooral luisteren en ervaar hoe ook hier het grote, lichtgevende kruis wordt gedragen tijdens de paasvertelling. Geniet van de door Marieke samengestelde arrangementen en haar projectkoor met ruim 50 vrouwen en mannen. Zij brengen samen met een band (pianist, gitaar, drums en bas) verrassende muziek zoals “Lean on Me”, "Stil in mij" en "Heel mij" (Fix You van Coldplay). Zelfs een nummer van Metallica wordt op bijzondere wijze in The Passion verwerkt.

De uitvoering is op zondag 2 april in de Pancratiuskerk in Castricum en begint om 15.00 uur en de kerk is om 14.30 uur open. De toegang is gratis, na afloop vindt een deurcollecte plaats.

De uitvoering is op zaterdag 1 april in de Agathakerk in Beverwijk en begint om 19.30 uur en de kerk is om 19.00 uur open. De toegang is gratis, na afloop vindt een deurcollecte plaats.