CASTRICUM - Op dinsdag 15 november komt Suzanna Jansen, auteur van Het pauperparadijs, naar Bibliotheek Castricum, Geesterduinweg 1. Zij presenteert en vertelt over de totstandkoming van haar nieuwe boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw. Aansluitend zal Suzanna haar nieuwe boek signeren. De lezing maakt onderdeel uit van het programma van de themamaand Nederland Leest.

De omwenteling of de eeuw van de vrouw is een wervelend vertelde geschiedenis van de vrouw in Nederland. Een persoonlijk en meeslepend verhaal van de emancipatie. Hoe verging het Betsy en haar dochters na Het pauperparadijs? Suzanna Jansen schetst in haar nieuwe boek de afgelopen eeuw vanuit een nieuw perspectief: dat van de vrouw.

Emancipatie
In haar persoonlijke, meeslepende stijl legt zij de anatomie bloot van de tergend trage, maar niet te stuiten omwenteling van de emancipatie. En ze toont dat de genderverhoudingen van onze tijd hierin hun wortels hebben. Suzanna Jansen weet in De omwenteling of de eeuw van de vrouw als geen ander met een klein verhaal een grote geschiedenis te vertellen.

Aanmelden
Geïnteresseerd? Je bent van harte welkom op dinsdagavond 15 november in de bibliotheek in Castricum, Geesterduinweg 1. De toegangsprijs is € 7,50 voor niet leden en € 6,00 voor bibliotheekleden. De lezing is van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via bknw.nl/agenda.