CASTRICUM - In maart gaan bij Toonbeeld Geesterhage weer twee nieuwe cursussen striptekenen van start. Een cursus voor jeugdigen van 12 tot 16 jaar en een cursus voor volwassenen.

De jeugdcursus gaat plaatsvinden op 5 zaterdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur. Het is een cursus voor iedereen die poppetjes tekent tijdens de les, die fan is van zowel Spiderman als One Punch Man of die altijd al een stripverhaal heeft willen maken. In vijf lessen van twee uur wordt ingegaan op de verschillende aspecten van het striptekenen waaronder: het ontwerpen van je eigen stripfiguur, hoe je een verhaal vertelt in drie of meer plaatjes en heel veel tekenen.

De cursus start op zaterdag 7 maart en de kosten bedragen € 125,00.

De tweede cursus is bestemd voor volwassenen en gaat plaatsvinden op 15 woensdagavonden van 20.00 tot 21.30 uur. Als je geïnteresseerd bent in het maken van een beeldverhaal - zij het in de vorm van een strip van vier plaatjes, een comic, manga of een graphic novel – dan is de cursus striptekenen voor jou. De cursus bestaat uit 15 lessen van ieder anderhalf uur waarin de volgende facetten van striptekenen worden behandeld: *Karakters ontwerpen *Bewegende figuren tekenen *Geloofwaardige achter gronden maken *Hoe een verhaal te vertellen met beelden *De compositie van een strippagina schetsen, tekenen en inkten *En het verschil tussen manga, comics, strips en graphic novels. We brengen in de les theorie meteen in de praktijk door heel veel te tekenen. Van één plaatje met een figuur in beweging tot complete strip pagina's, in deze cursus creëer jij jouw eigen beeld verhaal. De kosten voor deze cursus bedragen € 187,50.

Aanmelden kan via www.toonbeeld.tv of door het invullen van een aanmeldingskaartje bij de administratie van Toonbeeld.