CASTRICUM - Steunpunt Vrijwilligerswerk is voor diverse organisaties op zoek naar vrijwilligers, dit keer gaat het om een aantal bestuursfuncties.

Voor het Vrouwen Contact Castricum (VCC) wordt een secretaris gezocht. Het VCC organiseert veel gezellige activiteiten, lezingen en dergelijke en wordt door veel vrijwilligers ondersteund. Om het bestuur te versterken en de taken van voorzitter en penningmeester meer te verdelen worden een eerste en wellicht ook een tweede secretaris gezocht. Wie in is voor leuke dingen en goed in het organiseren, wordt gevraagd te reageren.

De Stichting Welzijn Ouderen te Akersloot (SWOA) organiseert activiteiten voor ouderen in de regio op velerlei gebied. Deze activiteiten vinden plaats in ons
ontmoetingscentrum ’t Kruispunt. Bij de SWOA is een vacature ontstaan voor de functie van voorzitter van het bestuur. Hij of zij leidt de vergaderingen en neemt verantwoordelijkheid nemen voor de besluitvorming; is namens het bestuur spreekbuis naar de vrijwilligers en naar buiten, zoals de gemeente; kan taken delegeren, de samenwerking stimuleren en de verschillende partijen op een lijn krijgen. Affiniteit met ouderen is een voorwaarde.

Ben jij die handige persoon die goed is in communicatie en of websitebeheer? Voor de Kunstfietsroute begin juni 2019 is men op zoek naar iemand die voor hen de social media bijhoudt, persberichten schrijft en verstuurd naar diverse media. Er is een website opgezet in Joomla, maar ook deze moet bijgehouden worden. De taken kunnen ook over twee personen verdeeld worden.

Wie interesse heeft in een van deze vacatures, of ander vrijwilligerswerk wil doen, kan een afspraak maken bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk (onderdeel van Stichting Welzijn Castricum) Geesterduinweg 5 in Castricum. Het telefoonnummer is 0251-65 65 62. De vacaturebank is ook te vinden op www.vrijwilligerswerkcastricum.nl en op Facebook en Twitter.