CASTRICUM - De cultuurhistorische duintuin van het Hof van Kijk Uit met het oude jachthuis van Jonkheer Gevers, is een prachtige plek waar mensen met bijzondere kwaliteiten verschillende activiteiten kunnen ondernemen. Voor sommige cliënten is het doel om weer onder de mensen te komen, een dag- en weekstructuur op te bouwen en/of zich zinvol te willen voelen, door het doen van ‘echte dingen’ die er toe doen. In het gezellige boscafé van het Hof van Kijk Uit is nog plaats voor enthousiaste vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen steken. Voor wie het leuk lijkt om gastvrouw/-heer te zijn in het restaurant of op het terras, laat het dan weten.


Welzijn Castricum organiseert met succes een aantal wijkontmoetingen in de dorpskernen Castricum en Limmen. Deze worden zo goed bezocht dat er behoefte is aan meer gastvrouwen/heren, want zonder hen kan er geen wijkontmoeting plaatsvinden. Van de vrijwilligers wordt gevraagd dat zij de mensen verwelkomen, de koffie verzorgen en het gesprek begeleiden. Er zijn gastvrouwen/heren nodig die in groepjes van 3, eenmaal per 14 dagen deze activiteit begeleiden. Het zijn gezellige ochtenden waar over levensvragen wordt gepraat maar ook over de actualiteiten. Het gaat over vroeger maar ook over alle veranderingen die er nu zijn. Het is ook een plek waar mensen hun persoonlijke verhaal kunnen vertellen met een lach en een traan.

Wie interesse heeft in een van deze vacatures, of ander vrijwilligerswerk wil doen, kan een afspraak maken bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk (onderdeel van Stichting Welzijn Castricum) Geesterduinweg 5 in Castricum. Het telefoonnummer is 0251-65 65 62. De vacaturebank is ook te vinden op www.vrijwilligerswerkcastricum.nl en op Facebook en Twitter.