Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, wandelen duizenden deelnemers mee met de Oer-IJ Expeditie. Met deze ontdekkingswandeltocht maken deelnemers kennis met het Oer-IJ gebied: het verborgen landschap in het groene hart van Kennemerland. Dit jaar zet Sportorganisatie Le Champion zich samen met Stichting Oer-IJ in om het 5-jarig jubileum te vieren van het succesvolle evenement. De belangstelling voor deze laatste editie van de wandeltocht is zoals vanouds weer groot. Op dit moment staan er al 1.500 wandelaars ingeschreven. Inschrijven is nog mogelijk tot en met donderdag 4 mei via www.oerijexpeditie.nl.

Deelnemers kunnen kiezen uit vier unieke routes van 10, 16, 22 en 31 km. Alle routes van de Oer-IJ Expeditie gaan van start vanaf het archeologiemuseum Huis van Hilde, nabij Station Castricum. Hierna zullen de deelnemers direct het Oer-IJ gebied in trekken. Met de vele bezienswaardigheden op de routes is dit door water en wind gevormde landschap rijk aan verhalen. Wandelaars worden tijdens hun ontdekkingstocht meegenomen in de geschiedenis van dit gebied door de diverse gidsen. Dit maakt de Oer-IJ Expeditie meer dan een wandelevenement, namelijk een échte wandelbeleving.

Doelstelling behaald
Dat de belangstelling voor de Oer-IJ Expeditie groot is, ziet de organisatie elk jaar terug in het aantal deelnemers. De eerste editie van het wandelevenement trok al maar liefst 2.500 deelnemers naar het onbekende Oer-IJ gebied. "De Oer-IJ Expeditie is in het leven geroepen om het eeuwenoude Oer-IJ gebied op de kaart te zetten. Met jaarlijks duizenden wandelaars aan de start, vier geslaagde edities en een jubileumeditie op 18 mei, is deze doelstelling behaald", aldus Jeroen Wouda, Senior Event Manager bij Le Champion.

Sportorganisatie Le Champion heeft vijf jaar nauw samengewerkt met Stichting Oer-IJ om het wandelevenement te organiseren. De stichting zal zich na de jubileumeditie beraden over de voortzetting van de Oer-IJ Expeditie.

Inschrijven
Wie nog mee wil wandelen met de Oer-IJ Expeditie moet snel zijn. Inschrijven voor het wandelevenement kan nog tot en met donderdag 4 mei via de website www.oerijexpeditie.nl.