CASTRICUM - Elke donderdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur sporten ze gezamenlijk in Sportcentrum de Bloemen, de kinderen van SportFUN Castricum. Het zijn kinderen die bij het reguliere aanbod niet mee kunnen komen en die toch graag willen bewegen. Ondanks dat de groep pas net is gestart, is de belangstelling groot. Toch is er ook nog ruimte voor nieuwe kinderen om aan te sluiten, zij kunnen 3 gratis proeflessen volgen. Aanmelden kan via www.sport-z.org/SportfunCastricum.

De kinderen (6-16 jaar) waar Stichting Sport-Z zich op richt met de SportFUN lessen vinden het lastig mee te komen in de reguliere groepen. Zij hebben vaak een indicatie zoals bijvoorbeeld ADHD of autisme, er is sprake van faalangst of er spelen gedragsproblematieken. De begeleiding is er op gericht iedereen een plezierige sportbeleving te laten ervaren. Bij SportFUN komen ze dan ook helemaal tot bloei. Er staan vaste gezichten voor de groep en de professionele sporttrainers bieden een gevarieerd maar gestructureerd sportprogramma aan. “Tijdens het sporten werken we ook aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. We houden de groep klein zodat we genoeg begeleiding kunnen bieden, maar de groep is nu dusdanig samengesteld dat we nog wel plek hebben voor wat extra aanwas,” aldus Kars Zoon, sportcoördinator bij Sport-Z en het vaste gezicht van de groep.

Je kunt het hele jaar door instromen. Na de kennismakingsperiode van 3 proeflessen, betaal je € 45,- voor 10 lessen. Meer informatie is te vinden op de site www.sport-z.org/SportfunCastricum, of men kan contact opnemen met Kars via k.zoon@sport-z.org of 06-10076545.