CASTRICUM - Huis van Hilde is op zoek naar een Look a Like van Julia, het meisje uit de Bronstijd (ca. 2000-800 v. Chr.) dat tijdens een opgraving in Bovenkarspel in 1974 werd gevonden door archeologen. De uitverkorene krijgt de eer een rol te spelen als Julia in vier korte films en foto’s voor bij de nieuwe tentoonstelling. Op zondag 17 februari zijn de audities, de opnamedagen vinden op 26 en 28 februari plaats. De gekozen Julia Look a Like speelt in de opnames samen met re-enactors scenes die plaatsvinden in de Bronstijd.

Huis van Hilde zoekt een enthousiaste Look a Like Julia die dé rol van haar leven wil spelen. Voor de nieuwe tijdelijke tentoonstelling die vanaf april te zien zal zijn, worden vier korte films opgenomen. Bezoekers van de tentoonstelling komen zo via storytelling alles te weten over de Bronstijd, de Bronsschat en alle andere topvondsten die tijdens de grootste opgraving ooit in Noord-Holland zijn opgegraven. De gezochte Julia is idealiter tussen de 17 en 25 jaar, lijkt een beetje op Julia en is natuurlijk heel enthousiast om een rol te spelen in de korte films. Acteerervaring is geen vereiste!

Nieuwe tentoonstelling
Vanaf 19 april wordt de nieuwe tijdelijke tentoonstelling geopend voor publiek. Deze tentoonstelling staat helemaal in het teken van de grootste opgraving ooit in Noord-Holland: die voorafging aan de aanleg van de Westfrisiaweg. De absolute topvondsten van deze opgravingen zullen er te zien zijn, waaronder de befaamde Bronsschat. Julia zal de bezoekers al vertellend door de tentoonstelling leiden; in de filmpjes vertelt zij je alles over haar tijd: de Bronstijd. En ze neemt je mee langs alle topvondsten. De tentoonstelling volgt op het boek ‘Landschap vol leven’ over de resultaten van de opgravingen, dat in december in Huis van Hilde werd gepresenteerd. De nieuwe tentoonstelling is te bezoeken van 19 april t/m 15 september.

Auditie doen?
De audities vinden plaats op 17 februari, van 14.00 tot 16.00 uur. Meld je van tevoren aan door een mail te sturen naar frontoffice@huisvanhilde.nl met je naam, leeftijd, mailadres en telefoonnummer. We vinden het leuk als je een foto van jezelf mee stuurt.