CASTRICUM - De geur van pepernoten hangt alweer geruime tijd in de lucht en verlanglijstjes worden ijverig opgesteld. Hét moment voor een speelgoed ruilmarkt.


Annelies Wisse, zelf moeder van twee jonge kinderen, vond het heerlijk dat de ouderwetse Sinterklaasavond met de komst van een gezin weer terugkwam in haar leven. Maar het voelde ook dubbel. “Een zak vol gloednieuwe cadeaus is niet meer van deze tijd. Ik koop kinderkleding altijd tweedehands, met het oog op het milieu en de kosten. Ik dacht; dat moet met speelgoed toch ook kunnen. Tweedehands speelgoed maakt voor een kind geen verschil, voor onze wereld des te meer.” Ze zette vorig jaar met succes de speelgoed ruilmarkt op. “De deelnemers waren erg enthousiast en er was veel mooi speelgoed te ruilen.”

Ook dit jaar zal er weer een speelgoedruilmarkt georganiseerd worden in Castricum. De ideale plek voor hulpsinterklazen om de zak weer goed gevuld te krijgen.

De ruilmarkt vindt plaats op maandag 13 november in de grote zaal van Gemeentehuis Castricum. Tussen 19.15 en 19:45 kan speelgoed worden ingeleverd. Om 20.00 kan het ruilen beginnen. In de tussentijd staat er koffie- en thee klaar voor de liefhebber.

Vragen? Zie het facebook event ‘Swap Sint Speelgoed Ruilmarkt Castricum’https://www.facebook.com/events/360155359699428?active_tab=about