CASTRICUM - Zaterdag 10 september bruist het bij de bibliotheek van Castricum (Geesterduinweg 1) van de energie. Transitie Castricum, CALorie en Duurzaam Bouwloket bundelen activiteiten in een gezamenlijk streven Castricum duurzamer te maken vanuit de overtuiging dat iedereen kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Van 12.30 tot 15.30 uur ben je welkom.

Mobiele showroom

Bij de bibliotheek staat ook een mobiele showroom, waarbij energiecoaches van CALorie en medewerkers van Duurzaam Bouwloket klaar staan om informatie te verstrekken en adviezen te geven over verduurzaming van de woning, energiebesparing, het opwekken van duurzame energie en deelname aan de elektrische deelauto.

Repair Café

In het Repair Café kun je samen met de vrijwilligers aan de slag met kleine elektrische en huishoudelijke apparaten. Je kunt komen met apparaten die maximaal het formaat hebben van een stofzuiger. Ook kun je komen voor eenvoudige reparaties aan computers en elektronica of elektronisch speelgoed. Verder is er advies bij textielreparatie, waaronder ook advies bij haak- of breiwerk. Je kijkt mee met de reparatie en helpt of denkt mee waar dat kan. Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt koffie en thee drinken en ideeën uitwisselen met andere bezoekers. Er is geen advies bij fietsreparaties. De entree is gratis maar giften zijn welkom. Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.

Transitie Castricum en de Groene Bak


Het Repair Café wordt eens per twee maanden georganiseerd. Transitie Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om door middel van simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. De Groene Bak is een groep jonge mensen die wil inspireren om duurzamer te leven.

CALorie

is een coöperatie van en voor bewoners van de gemeente Castricum met als missie de uitstoot van CO2 te beperken en het gebruik van duurzame energie te bevorderen om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Duurzaam Bouwloket

verzorgt als onafhankelijke en professionele partij het energieloket van de gemeente Castricum. Je kunt er terecht met al je vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken.

Voor meer informatie zie de websites:

Transitiecastricum.nl, Calorieenergie.nl en Duurzaambouwloket.nl, Bibliotheekkennemerwaard.nl (Bibliotheek Kennemerwaard zet zich in voor duurzaamheid).