CASTRICUM - Bijna iedereen heeft wel een keer dat hij of zij vast loopt in het leven. Je zit niet lekker in je vel, hebt het te druk of zorgen over jezelf, kind, partner, ouder, studie of werk. Voor al deze mensen organiseert wandelcoach Frank Schalken vanaf 3 april ruimtewandelingen in de natuur van Castricum. Iedere maandag tot en met vrijdag van 9 tot 10 uur. Deelname is gratis.

Meer energie

Schalken is een professionele coach die al ruim 20 jaar actief is op het gebied van coaching en hulpverlening. Sinds drie jaar coacht hij mensen buiten in de natuur. Schalken: “Ik maak mij zorgen dat er zoveel mensen zijn die thuis of op het werk vastlopen. GGZ-instellingen, huisartsen en arbodiensten kunnen de toeloop niet meer aan. Dat is schrijnend. Lang niet iedereen kan een coach betalen en soms is een coach of therapeut ook helemaal niet nodig. Uit onderzoek is bekend dat als je niet lekker in je vel zit, het ontzettend goed is om te gaan wandelen in de natuur. Je krijgt er meer energie van, het vermindert stress en piekeren en verbetert je slaap. Mensen gaan letterlijk en figuurlijk meer ruimte ervaren.”

Geen therapie
De wandelingen zijn geen therapie of cursus maar ook niet te vergelijken met een wandelclubje. Schalken “Het is leerzaam en laagdrempelig. Natuurlijk is er soms ruimte om te kletsen, maar verder doen we mindfulness oefeningen en staan we stil bij onderwerpen als energie, ontspanning, veerkracht, balans, keuzes maken en zingeving.” Deelnemers wisselen ervaringen uit en doen oefeningen waarbij de natuur als spiegel dient.

Aanmelden
Mensen kunnen zelf weten wanneer en hoe vaak ze meedoen maar moeten zich wel eenmalig aanmelden. Op http://ruimtewandelingen.nl is meer informatie te vinden. Aanmelden kan op diezelfde pagina of door een bericht te sturen naar 06-43541970.