CASTRICUM - Zaterdag 13 januari is er weer een Repair Café in de bibliotheek van Castricum (Geesterduinweg 1). Van 12.30 tot 15.30 uur zijn alle belangstellenden welkom. Dit is het eerste Repair Cafe in het nieuwe jaar.

Repair café

In het Repair Café kunnen bezoekers met de hulp van vrijwilligers hun kapotte huishoudelijke apparaten vaak een nieuw leven in blazen. Denk aan kleine apparaten met een maximaal formaat van een stofzuiger. Voorbeelden zijn: een strijkbout, een heggenschaar of elektronisch speelgoed (bijvoorbeeld een treintje, speelgoed op batterijen, op afstand bestuurbare auto). Ook kun je komen voor eenvoudige reparaties aan elektronische apparaten.

Verder is er advies bij textielreparatie, waaronder ook bij haak- of breiwerk. Heb je bijvoorbeeld een kapotte zak in een broek? Is een favoriete broek van jouw kind stuk? Wist je dat we kapotte knieën van broeken kunnen repareren? Neem een lapje stof of leer mee en we gaan samen aan de gang.

CALorie

Vanuit CALorie zijn er energiecoaches aanwezig zijn om informatie te verstrekken en adviezen te geven over de mogelijkheden tot energiebesparing, zoals verduurzaming van de woning en het zelf opwekken van duurzame energie. Er is informatie beschikbaar over het woningisolatie, warmtepompen, deelname aan de elektrische deelauto en andere aspecten van de energietransitie. Ook hebben zij een folder voor je met 24 tips, die je kunnen helpen om energie te besparen.

LetsA


Verder zitten er leden van LetsA klaar om uitleg te geven over deze ruilkring. LetsA is de ruilkring van goederen en diensten in onze regio. Bij LetsA betaal je niet met geld, maar je doet gewoon iets voor een ander terug. Er zijn mensen aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Toegang Repair Café

De entree is gratis, maar giften zijn welkom. Je betaalt alleen voor eventuele materialen die nodig zijn voor het herstel. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico. Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt er koffie en thee drinken en ideeën uitwisselen met andere bezoekers.


Transitie Castricum, de Groene Bak, CALorie en Bibliotheek Kennemerwaard


Transitie Castricum is een netwerk van Castricummers die met simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal willen maken. Het Repair Café wordt door Transitie Castricum eens per twee maanden georganiseerd.
De Groene Bak is een groep jonge mensen die wil inspireren om duurzamer te leven.
CALorie is een coöperatie van en voor bewoners van de gemeente Castricum. CALorie heeft als missie de uitstoot van CO2 te beperken en het gebruik van duurzame energie te bevorderen om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan.
Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum, zet zich in voor duurzaamheid.

Voor meer informatie zie de websites: Transitiecastricum.nl en Calorieenergie.nl