CASTRICUM - De gemeente Castricum, de provincie Noord-Holland en drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN slaan de handen ineen om van de Zanderij Noord een bijzonder natuurgebied te maken, met ook een recreatieve functie. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om op woensdagavond 7 april mee te praten over de inrichting van het gebied. Aanmelden kan tot en met 5 april via de website van PWN.

Meer ruimte voor natuur en recreatie
De gemeenteraad van de gemeente Castricum heeft op 17 december 2020 besloten om natuurontwikkeling mogelijk te maken in de Zanderij Noord. Projectleider Niels Hogeweg: ‘Juist aan de randen van het duin waar het zoete water uit het duin opwelt kunnen mooie soorten zoals orchideeën en parnassia groeien.’ Met deze aan zoet water gebonden natuur verbeteren de recreatiewaarden in het gebied. Als het aan de betrokken partijen ligt wandel je na de aanleg van de nieuwe natuur vanaf station Castricum zo het duingebied in.

Uitnodiging online bijeenkomst
Tijdens een online bijeenkomst op woensdagavond 7 april van 20.00 – 21.30 uur kunnen geïnteresseerden laten weten wat ze van de plannen vinden. Aanmelding kan tot en met maandag 5 april via www.pwn.nl/activiteiten. U krijgt na aanmelding per mail een vergaderlink toegezonden. Deze link heeft u nodig om deel te nemen aan de online bijeenkomst.