CASTRICUM - Deze week namen kinderen van groep 4 van Helmgras een aantal laptops in ontvangst. Deze laptops zijn via het kindcentrum gedoneerd aan kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar door Project Edu-PC. Duizenden gezinnen in Nederland kunnen helaas geen computer betalen. Hierdoor hebben hun kinderen grote kans op een onderwijsachterstand. Project Edu-PC knapt gedoneerde laptops op tot state-of-the-art devices en doneert deze via scholen aan kinderen die ze nodig hebben.


Niels Vermij, directeur van Helmgras: ‘We staan er in deze tijd niet zo vaak bij stil, maar niet alle kinderen kunnen thuis gebruik maken van devices. Om kinderen voor te bereiden op de toekomst en ze de vaardigheden voor de 21e eeuw bij te brengen, is het belangrijk dat alle kinderen ook thuis toegang hebben tot moderne media en informatie. Wij zijn heel blij met de donatie, want daarmee kunnen wij kinderen die dat nodig hebben, verder op weg helpen’.

‘Tijdens het thuisonderwijs kwamen wij erachter dat niet in alle gezinnen een laptop of pc beschikbaar is, of dat deze gedeeld moet worden met meer mensen in het gezin. Voor het thuisonderwijs zijn wij gelukkig in staat om Chromebooks uit te lenen. Maar ook als de scholen weer zijn gestart wordt er regelmatig thuis gewerkt aan de voorbereiding van toetsen, voor het maken van een werkstuk of presentatie. Dus toegang tot een computer voor schoolkinderen is hard nodig.’

Oprichter Edwin Hortensius van Project Edu-PC geeft gedoneerde laptops, iMacs of Macbooks een tweede leven en geeft daarmee kinderen betere kansen: ‘Een computer kan kinderen vertrouwd maken met vaardigheden die ze in de toekomst steeds meer nodig zullen hebben. Het is dankbaar werk om tweedehands computers te verzamelen, duurzaam te recyclen en te hergebruiken tot handige ChromiumOS computers. Zo kunnen kinderen thuisonderwijs volgen via een schoon, gebruiksvriendelijk en veilig device.’

Ouders die hulp nodig hebben voor hun kinderen kunnen hier op school naar vragen. En stapt u over op nieuwe laptops? Bedenk dan dat u daar goed werk mee kunt doen via Project Edu-PC. Kijk voor meer informatie op https://project-edu-pc.jimdosite.com/.