CASTRICUM - Maak in de voorjaarsvakantie kennis met ‘het menu van de toekomst’ maar kom ook proeven van het ‘menu van vroeger’.


Het museumcafé van Huis van Hilde, Hildes Heerlykhyd, heropent haar deuren met een nieuwe menukaart. Duurzaamheid, eerlijke producten, lokale leveranciers en social return staan centraal in dit nieuwe concept.

Jongetje voelt aan een oude schoen tijdens de zintuigenrondleiding

Zelf aan de slag als archeoloog

In Huis van Hilde kruip je zelf in de huid van een archeoloog in de ArcheoHotspot. Pak je vergrootglas, pincet en materialenkaart en help mee vondsten uit een beerput te sorteren. Alles gelukt? Dan ga je vast naar huis met een diploma! De ArcheoHotspot is in de voorjaarsvakantie in het weekend geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Nieuwe tentoonstelling De Makers van Holland

Heb je de nieuwe tentoonstelling ‘De Makers van Holland’ al bezocht? Hierin ontdek je hoe onze omgeving er in de periode 900-1300 uitzag. Via 2D-reconstructies en diverse bijzondere vondsten uit Noord-Holland maak je kennis met de wereld van de ‘makers van Holland’. Zo kun je je verkleden als mensen uit die tijd of dierenbotten puzzelen.

Meer informatie en aanmelden

Alleen voor de kinderrondleidingen en zintuigenrondleiding is het noodzakelijk om aan te melden. Kijk voor meer informatie over het programma in de voorjaarsvakantie op www.huisvanhilde.nl.