LIMMEN - Nog een paar dagen hebben ze te gaan voordat alle bloemmozaïeken af moeten zijn. De prikploegen in Limmen draaien daarom overuren voor de Bloemendagen die zaterdag van start gaan.

"Het schaartje moet erbij, anders zie je geen sterke lijnen. Het is voor de finishing touch, zeg maar". Matthé Mooij spreekt uit ervaring. Zijn familie doet zeker al vijfentwintig jaar enthousiast mee met de Bloemendagen in Limmen. "Het is monnikenwerk, maar als je het resultaat ziet. Geweldig."

Zaterdag begint het evenement in het dorp. Vijfendertig bloemmozaïeken zijn dan langs een route van een kleine tien kilometer te zien. De thema's van de kunstwerken verschillen, want elke prikploeg mag daar zijn eigen invulling aangeven. Mooij: "Ons thema is 'Gas(t)vrij wonen in Limmen'. Dat slaat op de eerste gasloze wijk die gebouwd wordt op de plek van de oude melkfabriek in het dorp."

Niet alleen de 'oudere jongeren' in Limmen hebben hart voor het mozaïken. Bij jongerencentrum Conquista zit ook de jeugd fanatiek hyacintenknoppen te steken. En daarmee lijkt de toekomst voorlopig zeker gesteld. "Een jaar of vijf geleden zouden de Bloemendagen stoppen", vertelt Marit Draafsel van Conquista. "En dat wilden we niet. Toen zijn we als jongerenploeg begonnen. Inmiddels zijn er meerdere bijgekomen en daar zijn we heel erg blij mee."

Kijk hier voor het complete programma van de Bloemendagen in Limmen.