CASTRICUM - Op zondag 18 februari 2024 organiseert AV Castricum samen met Parnassia Groep voor de vijfde keer het hardloopevenement Parnassia Groep Loop. Dit sportieve hardloopevenement was een langgekoesterde wens die voortkomt vanuit de samenwerking rondom running therapie voor cliënten van Parnassia.

Parcours over het landgoed Duin en Bosch
Sporten heeft een positieve invloed op de manier van denken en doen. Bewegen, dus ook hardlopen, helpt sombere gedachten om te zetten naar een vrolijkere kijk op de dingen. Bovendien is bewegen goed voor je algemene conditie. Reden genoeg voor cliënten én medewerkers van Parnassia en medewerkers om mee te doen. Maar deze loop over landgoed Duin en Bosch staat open voor iedereen. Voor iedere leeftijd en conditie is er een afstand. Het gaat niet om de tijd, maar om deelnemen. Loop jij ook mee?

De deelnemers lopen een prachtige en afwisselende route door de natuur. Start en finish zijn op de atletiekbaan aan de Zeeweg 4 in Castricum. De afstanden die je kunt lopen zijn 1 km, 2 km, 4,8 km en 10 km.

Jeugd
De allerjongste kinderen kunnen de 1 km doen, hun ouders of grootouders mogen meelopen maar liever zien we hen langs de route om de kinderen aan te moedigen, omdat er niet veel ruimte op het parcours zelf is. Kinderen van 5 tot circa 12 jaar kunnen meedoen aan de speciale jeugdloop van 2 km, zij lopen een leuk parcours met spannende bospaadjes.

Als ouders met hun kinderen meelopen dan mogen zij zich wel inschrijven om verwarring bij de uitslagverwerking te voorkomen. Jeugd vanaf 12 jaar en volwassen lopers kunnen kiezen tussen de 4,8 km of de 10 km.

Tijdstip

  • Start 1 km is om 10.15 uur.
  • Start 2 km en 4,8 km is om 10.30 uur.
  • Start 10 km is om 11.05 uur.

Inschrijven
Voorinschrijven kan t/m vrijdagavond 16 febr. via de website van AV Castricum, www.avcastricum.nl. Inschrijven kan ook op de wedstrijddag, in het clubhuis van AV Castricum, Zeeweg 4.