CASTRICUM - Twee maal per maand worden er op zaterdag van 10.00 tot 12.00, in het gebouw van stichting Welzijn Castricum, Dorpsstraat 30, creatieve activiteiten aangeboden in het Crea Café. Het Crea Café is een samenwerking tussen stichting Welzijn en de Evangeliegemeente Castricum.

Op de website www.egcastricum.nl kun je lezen op welke zaterdagen het CreaCafé is geopend en welke workshops wanneer worden gegeven.

Het Crea Café is een plek waar iedereen welkom is, die het leuk vindt om onder het genot van een kopje koffie of thee creatief bezig te zijn. Ook als je (nog) niet creatief bent, maar je vindt het gewoon gezellig om langs te komen voor een kopje koffie of thee, dan ben je wekom.

Zaterdagochtend 6 januari gaan we met elkaar Panini bladerdeeg hapjes gevuld met pesto, mozzarella, parmaham en zongedroogde tomaatjes maken.

Panini (spreek uit: ‘pah-NIE-nie’) betekent letterlijk ‘kleine broodjes’ en ze worden in allerlei varianten gegeten. De soorten broodjes kunnen verschillen en het beleg kan van alles zijn. In Italië zelf is het de regio die bepaalt welke broodjes er op de toonbank liggen, en wat erin wordt gestopt.

Tijdens de workshop gaan de deelnemers zelf Panini’s bereiden en vervolgens gaan we deze afbakken in een oven.

Voor deze workshop vragen we een eigen bijdrage van één Euro en vijftig cent. Daarvoor krijg je voldoende materiaal om zelf twee Panini’s te maken. In verband met de inkoop van materialen moeten deelnemers zich vooraf aanmelden. Mocht je nog vragen hebben, of je willen aanmelden, stuur dan een E-mail naar CreaCafe1901@gmail.com