CASTRICUM - Heeft u de Open dag bij Toonbeeld Geesterhage op 7 september gemist? En u had zich echt voorgenomen na de vakantie uw eigen creativiteit èn dat van uw kinderen een boost te geven te geven?.


Dompel u dan alsnog onder in alle vormen van beeldende kunst tijdens de open lessenweken bij Toonbeeld Geesterhage. Tussen 7 september en 10 oktober een keur van openlessen: steenhakken, keramiek en pottenbakken; tekenen, striptekenen en schilderen, maar ook vilten en edelsmeden…..
Zoals u bij Toonbeeld Geesterhage gewend bent kunt u de open lessen vrijblijvend bezoeken. U betaalt ze slechts dan als u zich voor de hele cursus opgeeft. Maar dan heeft u ook een weloverwogen keuze kunnen maken en kennis kunnen maken met onze docenten met een passie en kundigheid voor kunst èn lesgeven. En een groep medecursisten die u ook zullen inspireren.

Ook dit jaar verwelkomt Toonbeeld weer nieuwe docenten. We zijn heel blij dat we Fennanda Eleveld hebben kunnen strikken om de dinsdagochtend schildercursus te gaan verzorgen. Fennanda Eleveld heeft meer dan 30 jaar ervaring in de kunsteducatie. Of ze nu met kinderen of volwassenen werkt, ze begeleidt mensen in het vinden van hun talenten en expressiemogelijkheden in de beeldende vakken. Ze maakte via het rijksmuseum Amsterdam kennis met de museumeducatie en kwam zo terecht bij de Hermitage Amsterdam, waar ze in opdracht al jaren programma’s ontwikkeld. Ze heeft zich daardoor- naast het begeleiden van het creatieve proces in het atelier- ontwikkeld in het begeleiden in het KUNST KIJKEN. In haar manier van werken met groepen daagt ze mensen uit om grenzen te verleggen èn om hun creatieve talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Kunst kijken en maken is voor haar een manier om te communiceren met de wereld, om betekenissen te geven aan ons mens zijn en om de magie van het leven te bloot te leggen en te tonen.

In haar atelier in Castricum, op de zolder van een boerenschuur, creëert zij als autonoom kunstenaar haar eigen wereld. Fennanda Eleveld maakt denkbeeldige landschappen. Ter voorbereiding op een tentoonstelling ( vanaf september 2019 ) in Galerie de Meerse in Hoofddorp houdt zij zich momenteel bezig met het thema Water. Het gaat haar er niet om een lichtvlek op het water, een golf, of spiegelend water feitelijk weer te geven, maar de essentie en de poëzie ervan te tonen. Ook de mensfiguren die zij met inkt op papier in een landschappelijke omgeving laat ontstaan, zijn geen letterlijke portretten. Het zijn figuren die voortkomen uit de intuïtie en die ons herinneren aan wie wij mensen ten diepste zijn: kwetsbare krachtige wezens. Aandachtige kijkers vinden in haar werk archetypische universele betekenissen.

Haar eerste les is op dinsdagochtend 24 september 9.30 -12.00 uur. Ook nieuw is dat Hanna Looije nu ook striptekenen gaat geven voor 12- tot 16 jarigen, na de enthousiaste start van haar striptekencursus van vorig jaar. Haar eerste les is op zaterdag 21 september van 14.00 – 16.00 uur. En natuurlijk gaat op woensdag 24 september het KinderKunstLab van Ellen van Putten weer in de lucht. Kinderen van 5 t/m 8 jaar zijn welkom van 16.00 tot 17.30 uur. Als er voldoende belangstelling is van oudere kinderen gaat er ook een groep voor kinderen vanaf 9 jaar van start, dus kom allemaal die middag!

Het is wel aan te raden om u vooraf op te geven voor de openlessen zodat de docenten weten hoeveel cursisten er komen en ze daar met de voorbereiding rekening mee kunnen houden. Dit kan door een mail naar info@toonbeeld.tv of per telefoon 02251659012 tijdens kantooruren, met vermelding van de door u gewenste les(sen) De hele lijst is te vinden op www.toonbeeld.tv, onze facebook-pagina en af te halen bij de administratie van Toonbeeld.