CASTRICUM - Een maand vol kinderactiviteiten in Huis van Hilde. Oktober is een echte feestmaand in Huis van Hilde. Kinderen kunnen hun hart ophalen aan archeologie en zelf het vak van archeoloog leren tijdens de Nationale Archeologiedagen (12 en 13 oktober). Ook is er van alles te beleven rond ‘ridders en kastelen’; een nieuwe tentoonstelling, een schatkistroute, ridderplaatjes verzamelen, een ridderspektakel binnen en buiten en een feestweek in de herfstvakantie. Kinderen zijn meer dan welkom deze maand! Veel activiteiten zijn gratis of tegen een kleine vergoeding.Programma kinderactiviteiten
Nationale Archeologiedagen: 12 & 13 oktober
Word ook archeoloog tijdens de Nationale Archeologiedagen! Kom speuren als archeoloog in het ArcheoLab; neem vondsten in je hand, luister naar de archeoloog en ontdek wat het is. Speel het spannende ArcheoGame. Meedoen met het echte archeologisch werk? Dat kan in de ArcheoHotspot.

Ga op zoek naar ridders en kastelen
Heb je wel eens een echte ridder ontmoet? In de nieuwe tentoonstelling vertellen vier ridders je alles over ‘hun’ kasteel en de meest bijzondere vondsten. Bekijk het echte zwaard en de sleutels van het kasteel! En kom kijken welke kastelen archeologen hebben gevonden. Je kunt ook zelf speuren naar schatkisten, gave ridderstickers sparen en spelen in het speelkasteel.
NIEUW: Tentoonstelling ‘Op zoek naar ridders en kastelen’, 12 oktober t/m 5 januari 2020

Ridderspektakel (zondag 20 oktober)
Kom naar het ridderfeest ter ere van Hildes Verjaardag! Binnen en buiten is het één groot ridderspektakel waar je van alles kunt beleven, ontdekken en uitproberen. Acht ridders strijden tijdens een spectaculair voettoernooi. Ga kijken op de markt met middeleeuwse handelaren, ambachtslieden, straatventers en muzikanten. Volg een workshop zwaard vechten en proef de heerlijkste hapjes. Hildes Verjaardag met Ridderspektakel (zondag 20 oktober, in en om Huis van Hilde)

Ridderplaatjes spaaractie; doe mee!
Heb jij ze al allemaal? Spaar gave ridderplaatjes tijdens het Ridderspektakel en gedurende de tentoonstelling. Doe de schattenroute en plak de ridders in je verzamelalbum (gratis na entree).

Herfstvakantie feestweek (19 t/m 27 oktober)

In de herfstvakantie is er een fantastisch kinderprogramma; kom broodjes bakken, volg een workshop film maken en leer filmen en monteren. Of volg een cursus zwaard vechten, en kom pony rijden verkleed als ridder of jonkvrouw. Je kunt ook knutselen in Hildes Atelier of spelen met het kasteel op de Lego en PLAYMOBIL tafel. In Hildes Filmhuis speelt de Walt Disneyfilm over Raponsje.

Speelkasteel

Kom naar hartenlust spelen in het speelkasteel voor de kleintjes. Verkleed je als prins of prinses, of ridder of jonkvrouw, en leef je uit in het kasteel (museumcafé Hildes Heerlykhyd, gratis toegang m.u.v. 20 oktober).