CASTRICUM - Wil je een dagje de handen uit de mouwen steken voor een stichting, vereniging, of zorginstelling in jouw gemeente? Doe dan op 28 & 29 mei 2021 mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Je maakt kennis met vrijwilligerswerk en helpt een organisatie een klus te klaren. En het is nog gezellig ook!

Met NLdoet maak je echt op 1 dag een groot verschil voor een ander. Door een klus te klaren zorg je er bijvoorbeeld voor dat het voor ouderen fijner wonen is in hun verzorgingshuis, dat kinderen een veiliger plek hebben om te spelen in een buurt of dat sportverenigingen betere accommodaties hebben voor hun leden. Jouw inzet is dus hard nodig en zeer welkom! Door corona is NLdoet dit jaar weer anders dan anders. Elke organisatie zal de richtlijnen in de gaten houden en kijken of de activiteit doorgang kan vinden.

In Castricum zijn de volgende activiteiten aangemeld, voor de bewoners met een beperking van het SIG, was het een jaar om nooit te vergeten, men heeft zich er dapper door heen geslagen, maar hebben nu behoefte aan iets leuks! Wie neemt hen mee om iets leuks te doen, dieren kijken of… Wie liever buiten aan het werk is, in de Tuin van Kapitein Rommel kan geholpen worden bij het schoonmaken en schilderen van de buitenmeubelen, of in de kas nieuwe kruiden en stekjes planten, een vogel- of egelhuisje maken. Bij scouting De Boshutten wordt ook geschilderd, getimmerd en tuinwerk gedaan en na afloop een gezellig kampvuur. Medewerkers van Zorgboerderij Buitenkans willen een veranda maken aan de pipowagen en ook zij kunnen wel wat hulp gebruiken. De peutergym in Limmen willen oud en jong met elkaar verbinden in een leuke buiten beweegles. Zorgcentrum de Cameren in Limmen mogen maar een beperkt aantal bewoners deel laten nemen aan de bingo, dus deze wordt gespreid, wie helpt hen daarbij.

Meld je aan op de site www.nldoet.nl en kies voor Castricum. Je kunt kiezen of je alleen, met iemand of een groep deelneemt.

Ander vrijwilligerswerk doen, kijk op de site van het Vrijwilligers Informatie Punt Castricum www.vrijwilligerswerkcastricum.nl of bel naar 0251- 65 65 62.