CASTRICUM - De skatebaan aan de Bloemen is aan vervanging toe. De halfpipe, rail en funbox zijn niet meer van deze tijd en het asfalt is oud en stroef. Gemeente Castricum en jongerenwerk hebben samen gewerkt aan de plannen rondom een nieuw skatepark. In het voorjaar is er – via een oproep in de Castricummer - aan jongeren gevraagd om mee te denken over een vernieuwd skatepark: veel jongeren en jong volwassenen tussen de 10 en 35 jaar hebben via een WhatsApp-groep meegedacht en suggesties ingebracht. De kosten voor de vervanging van het skatepark zijn voor rekening van de gemeente.

Ontwerp en uitvoering
Het bedrijf SkateOn B.V. heeft op basis van alle ideeën en wensen een schitterend ontwerp gemaakt op basis van spuitbeton: een specialistisch werk.
De werkzaamheden starten in de week van 12 oktober. Eind dit jaar is het skatepark klaar voor gebruik. Uiteraard voldoet het skatepark aan de Nederlandse- en Europese regelgeving.

Opening

Jongerenwerk organiseert eind van dit jaar samen met de jongeren een opening met een passende activiteit ,waarbij de corona-richtlijnen gevolgd worden.