AKERSLOOT/UITGEEST - Een deel van de Geesterweg is toe aan nieuw asfalt. Wegbeheerder Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft daarom opdracht geven tot het opnieuw asfalteren en opknappen van de Geesterweg buiten de bebouwde kom van Uitgeest en Akersloot. Dat gebeurt in de eerste week van de schoolvakanties. Het wegdeel is afgesloten van maandagochtend 12 juli om 6:00 uur tot vrijdag 16 juli om 18:00 uur. Tijdelijke borden wijzen u de weg via een omleiding.


Wie vanuit Uitgeest-Noord in zuidelijke richting reist, kan de toerit 11 naar de A9 nog tot maandagochtend 9:00 uur gebruiken. Deze toerit gaat van maandag 12 juli om 9:00 uur dicht. Dat geldt ook voor afrit 11 richting Uitgeest. Daarna gelden omleidingen. Als u bijvoorbeeld een corona sneltest wil doen bij Bobs Party & Event moet u rekening houden met een langere reistijd. Voor het verkeer richting Uitgeest-Noord geldt: kies vanaf de A9 afrit Uitgeest/Castricum (afrit 10), rij de N203 op en sla rechtsaf de Geesterweg in. Vanuit Alkmaar dus een afslag later dan u gewend bent, en vanuit Zaandam of Beverwijk een afslag eerder. Vanuit Assendelft vervolgt u de N8 die overgaat in de N203. De toe- en afrit zijn weer beschikbaar vanaf woensdag 14 juli om 15:00 uur.

Akersloot blijft goed bereikbaar
Toe- en afrit 11 (richting Alkmaar) van de A9 naar Akersloot blijven open. Wie de hond naar het Doggy Day Park wil brengen, parkeert bij Hotel van der Valk en legt het laatste stuk te voet af. Spaansen Tuin en Bestrating en Tuincentrum Frits Jansen zijn bereikbaar via een aangegeven route.

Tussen Akersloot en Uitgeest
Reizen tussen Akersloot en Uitgeest is de hele week wat omslachtig. Vanuit Akersloot rijdt u via de A9 richting Alkmaar en rijdt u de rotonde (knooppunt Kooimeer) rond bij het AZ stadion om terug te keren op de A9. Dan rijdt u richting Uitgeest via afrit 10. Vanuit Uitgeest pakt u de A9 richting Alkmaar naar afrit 11 Akersloot, maar dan zonder de omweg via Alkmaar. Landbouwverkeer wordt lokaal omgeleid, (brom)fietsers kunnen de werkzaamheden passeren over vrij liggende (brom)fietspad. Het hoogheemraadschap tracht de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Extra onderhoud
Het asfalt op de Geesterweg is na woensdag al vernieuwd. Daarna vinden nog werkzaamheden plaats zoals het aanbrengen van de belijning en het afwerken van de berm. Dit stuk weg wordt volgens planning, samen met de andere wegen buiten de bebouwde van Uitgeest, per 1 januari 2022 overgedragen aan de gemeente. En op dit traject behoeft het asfalt de komende jaren dus geen onderhoud.

Vragen over deze werkzaamheden zijn welkom via hhnk@heijmans.nl