CASTRICUM - Op zaterdag 25 september vieren we de Nationale Burendag! Burendag is een jaarlijks ontmoetingsfeest tussen buren om buurten socialer, leuker en veiliger te maken. Het is ook een dag waarop veel buren iets goeds doen voor elkaar. Minstens één miljoen mensen in Nederland vieren Burendag. Hoe dit werkt leest u op website van de landelijke initiatiefnemers het Oranje Fonds en Douwe Egberts.

Eenvoudig en gezellig
Meedoen wordt eenvoudig met alle tips en stappenplannen via de website www.burendag.nl U vindt er draaiboeken voor o.a. “tuinieren & klussen”, “Spelletjesmiddag”, “Koffieochtend” of “Vogelhuis schilderen”. Een simpel gebaar zoals een bloem of een kaartje afgeven omdat u het burencontact waardeert, is een fijne verrassing voor uw buren. Naast tips en activiteiten, vindt u ook tips voor digitale buurtplatforms waar u wellicht het hele jaar profijt van zult hebben. Zo wordt burendag een feestelijke gelegenheid om nieuwe buren te ontmoeten of de bestaande contacten te versterken.

Vier een toenadering
Is er een buur waar u minder goed mee om kunt gaan? Dan is Burendag wellicht aanleiding om daar iets aan te veranderen. Een kleine toenadering kan al voldoende zijn om in een betere burensfeer te komen. Als u daar hulp bij nodig heeft, dan kunt u bellen met De Bemiddelingskamer die zich inzet om burenrelaties te helpen herstellen. We wensen alle buren en buurtgenoten een fijne en gezellige “Burendag voor de deur” toe!

Namens De Bemiddelingskamer, thuis in buurtbemiddeling. Meer informatie via www.debemiddelingskamer.nl of mail via info@debemiddelingskamer.nl Wilt u vrijwillige buurtbemiddelaar worden? We zien uw mail graag tegemoet. Buurtbemiddeling wordt gefinancierd door Gemeenten en Woningcorporaties.